Catarina Königs snöbollar med vit choklad
Catarina Königs snöbollar med vit choklad är försvinnande goda! Lika bra att göra dubbel sats direkt!
Snöbollar
Det går utmärkt att ha i lite stött saffran i smeten om man gillar saffran.
12–16 stycken
Tid: 15 minuter
Du behöver:
100 g smör, rumstempererat
100 g vit choklad, riven
3–4 dl havregryn
1 ½ tsk vanijsocker
½ dl florsocker
¾ dl kokosflingor
Topping:
Riven kokos
Gör så här:
- Skär smöret i kuber och lägg i en bunke. Låt smöret bli något rumstempererat.
- Tillsätt riven vit choklad, havregryn, vaniljsocker, florsocker och kokosflingor.
- Vispa smeten kraftigt med elvisp så den blir fluffig och härlig.
- Forma bollar och rulla i kokos till fina snöbollar. Förvara dem i kyl eller frys.
Recept och foto: Catarina König