Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Catarina König tipsar om en god fördrink

08 apr, 2016 
AvRedaktionen
Catarina König tipsar om en god fördrink.
Catarina König är inte bara grym på att laga mat, hon är även utbildad bartender. Här delar vinnaren av Sveriges Mästerkock 2016 med sig av sina favoritdrinkar.
Annons

Catarina König

Ålder: 31.
Bor: Uppsala.
Familj: Gift, två barn.
Yrke: Butiksägare.
Aktuell: Vinnare av Sveriges Mästerkock 2016 och med kokboken ”Varje dag är en fest” (Bonnier Fakta).
Instagram: @matfashionistan

Catarina älskar festligheter och har bjuder ofta hem vänner på middag. Hon gillar att planera och ordna med alla små detaljer. Allt det där som får en fest eller tillställning att bli det där lilla extra.

– För mig är det viktigt att gästerna snabbt ska känna sig välkomna när de kommer hem till mig, vilket betyder att så snabbt jackan är av så ska en god fördrink finnas i gästens hand.

Vilken är din favoritdrink?

– Jag är lite svag för mjölkdrinkar, men om man vill tänka på vikten kanske man ska hålla sig borta från dem (skratt). Annars gillar jag Frozen Daiquiris. De är väldigt fräscha och trevliga att bjuda på en varm sommardag. Man kan även ha dem som efterrätt.

Kan du tipsa om någon snabb och enkel välkomstdrink?

Annons

– I min kokbok har jag med en drink som heter Ginger Kick Cocktail som innehåller ingefära, äppeljuice och citronsaft. Den är syrlig och ger en liten kick när man dricker den. Bellinis är alltid kul också. De går bra att förbereda med vilken fruktpuré som helst innan gästerna kommer och sedan är det bara att hälla på champagne eller mousserande.

Ginger Kick Cocktail

Ginger Kick Cocktail av Catarina König.
Ginger Kick Cocktail av Catarina König.

Du behöver:

ca 1 cm ingefära

4 cl vodka

6 cl färskpressad äppeljuice

3 cl pressad citron eller lime

2 cl vaniljsockerlag*

4–5 isbitar

Gör så här:

1. Kyl ett cocktailglas i frysen.

2. Riv ingefäran fint och pressa med fingrarna ut saften i en behållare. Häll i en halv till en hel centiliter ingefärsjuice i en shaker.

Annons

3. Tillsätt alla övriga ingredienser och skaka med is. Ta ut glaset från frysen och häll upp drinken. Garnera med en tunn skiva ingefära.

*Vaniljsockerlag

1 dl vatten

1 dl strösocker

1 vaniljstång

Gör så här: Koka vatten och socker i en kastrull tills alla sockerkristaller har smält. Lägg ner en hel öppnad vaniljstång i koket. Kyl och använd i dina drinkar.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons