Catarina König börjar blogga för ELLE mat & vin!

Sveriges Mästerkock Catarina König. Foto: Frida Wismar

Vi är glada och stolta att hälsa Sveriges Mästerkock Catarina König välkommen som ny bloggare! Precis som ELLE mat & vin gillar Catarina lättlagad och festlig mat med en knorr.
01 maj, 2016

Catarina König

Ålder: 31.
Bor: Uppsala.
Familj: Gift, två barn.
Yrke: Butiksägare.
Aktuell: Vinnare av Sveriges Mästerkock 2016 och med kokboken ”Varje dag är en fest” (Bonnier Fakta).
Blogg: catarinakonig.ellematovin.se
Instagram: @matfashionistan

Varmt välkommen! Hur känns det att ha börjat blogga?
– Det känns väldigt kul! Jag är taggad. Jag finns ju redan på Instagram, men många frågar efter recept och liknande och i bloggen kommer det att bli lättare att dela med sig av.

Varför föll valet på just ELLE mat & vin?
– Det föll sig ganska naturligt. Jag tycker att tidningen är den bästa i hyllan och både jag och mina vänner följer hemsidan. Det är ett varumärke många känner igen och det känns kul att vara en del av det.

Vad kommer vi att få läsa i din blogg?
– Jag kommer att dela med mig av lite annat än bara recept. Läsarna kommer att få följa med mig på de olika äventyr som jag  gör efter Sveriges Mästerkock. Många är även nyfikna på vad som hände under tävlingen.

Hur skulle du beskriva din matlagningsstil?
– Jag kan få vilken maträtt som helst att kännas festlig. Min kokbok heter ”Varje dag är en fest”, men det är inte särskilt exklusiva recept, utan handlar mer om hur man lägger upp en tallrik för att få den festliga känslan. Det gör väldigt mycket.

Någon favoritingrediens du inte kan leva utan?
– Grädde, smör och salt! Har man det i kylen kan man göra vad som helst.

Vad bjuder du på om du får oväntat besök?
– Jag älskar att baka hamburgerbröd, stora som små, och brukar alltid ha det hemma i frysen. Sedan köper jag bara lite högrevsfärs, för det är godast. Tillbehören har man oftast hemma i kylskåpet.

Förutom bloggen och din kokbok, vad har du annars på gång just nu?
– Jag är med på lite olika matlagningsevent och gästkockar lite här och där. Jag vill verkligen lära mig mer för att bli en bättre kock. Jag får väldigt mycket förfrågningar, men är ganska selektiv och vill inte förknippas med vad som helst.

Vilket är ditt bästa matlagningstips?

– Jag tycker att man ska smaka av mycket. Häll inte bara i alla ingredienser och tro att det kommer att bli bra, utan var med och smaka upp och smaka fram. Många bara följer recept till punkt och pricka utan att smaka, men man måste våga vara kreativ och våga testa.

Besök Catarinas blogg här >>

Sveriges Mästerkock Catarina König. Foto: Frida Wismar

Sveriges Mästerkock Catarina König. Foto: Frida Wismar