Carpacciosallad med parmesan och tryffelolja

Recept på carpacciosallad med parmesan och tryffelolja

Betina Hastoft
Satsa på en lyxig carpacciosallad med parmesan och tryffelolja – funkar både som tillbehör eller på egen hand.
25 maj, 2022
0:39

Efter reklamen: Recept på primörsallad med färskpotatis – perfekt till midsommar

(0:39)

Slå på ljud

Carpacciosallad med parmesan och tryffelolja

Smakrik sallad med tryffel som gör det hela extra lyxigt.

Bjud på en lyxig carpacciosallad med parmesan och tryffelolja
Betina Hastoft

4 portioner

Du behöver:

225 g oxfilé
3 dl pärlkorn
5 dl grönsaksbuljong
½ broccolihuvud
150 g rucola
1 rödlök
35 g parmesan
½ ekologisk citron
2 äpplen
Salt och nymalen svartpeppar
Tryffelolja, efter smak
1 baguette

Gör så här:

  1. Linda in köttet i plastfolie och frys 1 dygn. Ta ut köttet och halvtina, skär sedan i lövtunna skivor. Skölj pärlkorn och koka dem på låg värme i grönsaksbuljong i 15 minuter. Ta kastrullen från värmen, lägg broccolibuketter i den och låt puttra under lock i 3–5 minuter, tills pärlkornet är mört.
  2. Lägg upp pärlkorn och broccoli på ett fat, lägg rucola ovanpå och strö över finhackad rödlök. Lägg köttet på salladen, och garnera med hyvlad parmesan, rivet citronskal, tunna skivor äpple, salt, peppar och ringla över lite tryffelolja. Servera med gott bröd.

Foto: Betina Hastoft