Carpaccio med kammusslor, citron och chili

Recept på carpaccio med kammusslor, citron och chili

Betina Hastoft
Slå på stort och bjud på carpaccio med kammusslor, citron och lite chili. En lätt rätt med mycket smak!
06 september, 2022
4 tips för en lyxig brunch hemma
1:21

Efter reklamen: 4 tips för en lyxig brunch hemma

(1:21)

Slå på ljud

Carpaccio med kammusslor, citron och chili

Lyxig förrätt med friska smaker.

Lyxa till det med carpaccio med kammusslor, citron och chili
Betina Hastoft

2 portioner

Du behöver:

1 ekologisk citron
200 g kammusslor
1 tsk socker
½ tsk salt
1 färsk grön chili
1 slanggurka
1 salladslök
2 tsk citronolja
2 tsk Kikkoman ponzu
1 näve färsk dill

Till servering:

½ baguette

Lyxig skaldjurstallrik med misomajo

Gör så här:

  1. Riv skalet från ½ citron och pressa ur saften från hela. Skär kammusslorna i mycket tunna skivor och vänd dem med socker, salt, citronskal och citronsaft. Låt dra i minst 30 minuter.
  2. Skölj och finhacka chilin. Dela gurkan på längden och skär i sneda skivor. Skölj och skiva salladslöken fint, och blanda med chili och gurka.
  3. Servera musselskivorna på tallrikar, och ringla över lite citronolja och ponzu. Toppa carpaccion med blandningen av chili, gurka och salladslök och garnera med plockad dill. Servera med bröd.

Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

Se klippet här!

Foto: Betina Hastoft