Cannelloni med spenat, parmesan och ricotta

Recept på cannelloni med spenat, parmesan och ricotta

Krämig pastarätt som sköter sig själv i ugnen. Bjud på läcker och god cannelloni med spenat-, parmesan- och ricottafyllning.
20 april, 2020

4 portioner

Cannelloni:

1 förpackning färska lasagneplattor

50 g parmesan

Tomatsås:

2 kartonger krossade tomater

2 vitlöksklyftor

1/2 dl plockad basilika

Salt och nymalen svartpeppar

Spenatfyllning:

200 g babyspenat

1 msk olivolja

1/2 dl plockad basilika

50 g parmesan

250 g ricotta

1 ägg

1 tsk riven muskot

Salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Häll upp de krossade tomaterna i en skål.
  2. Skala och pressa i vitlöken, hacka basilikan fint och rör ner, salta och peppra.
  3. Skölj spenaten och fräs den lätt i olivolja tills den mjuknar.
  4. Finhacka basilikan och riv parmesan, rör ner det i ricottan tillsammans med ägg, riven muskot, salt och peppar.
  5. Tillsätt spenaten och blanda väl.
  6. Sätt ugnen på 200°.
  7. Fördela hälften av tomatsåsen i en smord ugnsfast form.
  8. Lägg en strimma fyllning på lasagneplattorna och rulla ihop.
  9. Fortsätt så med alla lasagneplattor och lägg dem på tomatsåsen i fatet.
  10. Fördela resterande tomatsås över pastarullarna, riv över parmesan och grädda i ugnen i 20 min tills osten smält och är gyllene.
Recept på cannelloni med spenat, parmesan och ricotta

Cannelloni med spenat, parmesan och ricotta.

Av: Emma Martiny
Foto: Nina Malling

LÄS MER:

Krämig cannelloni med kyckling, ricotta och soltorkade tomater

Lyxig gratinerad penne med spenat, ricotta och mozzarella

Bandpasta med röd spetskål, spenat och tomater

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: