Populärt: MatDrinkarVegetarisktAlla receptSommarmatSomriga drinkarGrillat

Så bakar du Camilla Hamids snökakor

06 okt, 2023 
AvRedaktionen ELLE
Recept på Camilla Hamids snökakor
Ulrika Pousette
Camilla Hamids snökakor får sitt fina mönster av att de rullas i socker innan gräddning. Helt oemotståndliga!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Se 5 saker om influencern Camilla HamidBrand logo
Se 5 saker om influencern Camilla Hamid

Snökakor

Mjuka, sega och spröda på samma gång. Otroligt goda.

Camilla Hamids snökakor är oemotståndliga
Ulrika Pousette

20 kakor

Annons

Du behöver:

100 g mörk choklad, 55 %
60 g rumsvarmt smör
1 1⁄2 dl ljust muscovadosocker (120 g)
1 ägg
2 dl vetemjöl (120 g)
1⁄2 dl kakao (20 g)
1 tsk bakpulver (5 g)
1 tsk vaniljsocker (3 g)
2 krm salt
Lite drygt 1 1⁄2 msk mjölk (23 g)
Strösocker och florsocker att rulla i

Gör så här:

  1. Grovhacka chokladen (om du inte använder chokladknappar) och smält chokladen över ett vattenbad: Lägg chokladen i en värmetålig bunke och placera bunken över en kastrull med en liten mängd sjudande vatten på botten. Låt chokladen smälta och rör om då och då. Eller smält chokladen i mikron: Lägg chokladen i en värmetålig skål och mikra i 30-sekunders- intervaller på medeleffekt tills chokladen har smält. Rör om mellan intervallerna.
  2. Blanda smör och muscovadosocker i en bunke. Vispa till en krämig smet med elvisp. Rör ner ägget och sedan chokladen. Blanda alla torra ingredienser i en annan bunke. Häll ner i smeten tillsammans med mjölken. Rör ihop till en kladdig deg och låt stå i kylen i minst 1 timme. Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme.
  3. Dela degen i 20 lika stora bitar och rulla dem till bollar. Rulla varje boll först i strösocker och sedan i florsocker. Bollarna ska bli vita och helt täcka degen. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper, och platta till dem en aning på toppen för att få dem att börja spricka lite.
  4. Grädda i mitten av ugnen i 12–15 minuter. Låt kallna på plåten. Förvara i lufttät burk i kylen.

Recept: Camilla Hamid ur boken En sötare vinter/Polaris Foto: Ulrika Pousette

Annons