Caesarinspirerad sallad med jordgubbar
Testa jordgubbar i sallad!
4 portioner
Du behöver:
1 romansalladshuvud
125 g jordgubbar
1 gurka
Ätbara örter, t ex oxalis
1 dl flagad parmesan
Caesar-ish-dressing:
1 dl god majonnäs
1 dl mjölk
1 msk sherry- eller champagnevinäger
1 tsk grovkornig senap
1 dl färskriven parmesanost
½ vitlöksklyfta, pressad
Salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Mixa majonnäs, mjölk, vinäger, senap, parmesan och vitlök till en dressing. Smaka av med salt och peppar.
- Skölj salladen, bryt i bitar. Snoppa jordgubbarna och dela i fyra delar. Skala och dela gurkan och skrapa bort kärnhuset, skär sedan i bitar. Lägg allt i en skål.
- Vänd ner dressingen däri, toppa med oxalis och parmesan.
Recept: Emma Martiny, Timm Vladimir, Gitte Heidi Rasmussen, Julie Hey Foto: Columbus Leth, Betina Hastoft, Winnie Methmann