Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Busenkel halloweenbål utan alkohol

23 okt, 2019 
AvAnna-Lena Pettersson
Bål med pumpa, granatäpple och kanelstänger utan alkohol.
En höstig bål med smak av pumpa, granatäpple och apelsin – ett perfekt alkoholfritt alternativ för din halloweenfest. Det går supersnabbt att blanda ihop och går bra att förbereda i förväg.
Annons

Busenkel halloweenbål utan alkoholBrand logo
Busenkel halloweenbål utan alkohol

Halloween förknippas med såväl isande skräck som med mysiga och mörka höstkvällar. Och mysigare än en stor skål med kryddig pumpadoftande bål blir det väl inte? Och inget är väl mer passande till halloween än den mjuka smaken av pumpa?

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Den här bålen är superenkel att blanda ihop och det går bra att göra stora delar av det i förväg för att sedan bara göra de sista stegen när gästerna står på tröskeln.

höstig halloweenbål med pumpa

Bålen är alkoholfri, vilket gör att det passar för alla att sippa på. Så varsågod, här är den givna fördrinken till din halloweenfest.

Halloweenbål med pumpa, granatäpple och apelsin

Du behöver:

cirka 3 liter bål

Annons

3 dl pumpapuré av butternutpumpa

7,5 dl alkoholfri äppelcider

5 dl apelsinjuice

en skvätt Sanbitter

1 tsk malen kanel

2 flaskor alkoholfritt torrt vitt mousserande vin (1 ½ liter)

Till garnering:
Skivad apelsin, skivad granatäpple, tranbär, kanelstänger, stjärnanis

läskande bål till halloween med pumpa och granatäpple

 

Gör så här:

Skär upp din butternutpumpa. Ta bort skalet och kärnorna. Skär köttet i kuber som är cirka 3 cm stora. Koka upp vatten i en stor kastrull och lägg i pumpabitarna. Låt koka i cirka 10 minuter tills pumpan är lika mjuk som en kokt potatis. Häll av vattnet och lägg pumpabitarna i en mixer eller mixa dem med en mixerstav tills du har en slät puré. Lägg purén i en burk med lock och ställ i kylen tills du ska använda. Det här kan du förbereda så långt som en vecka i förväg. Purén går också bra att frysa in.

Annons

När du ska göra bålen vispar du först ihop pumpapurén, äppelcidern, apelsinjuicen och kanelen tills pumpapurén helt har lösts upp i vätskan.

Häll över i en bålskål och slå i bubblet och häll i en skvätt Sanbitter efter tycke och smak. Rör om ett par varv och garnera med tranbär, äpple, apelsin, granatäpple, kanelstänger och stjärnanis.

Servera genast.

Tips! Om du vill göra ett bål med alkohol går det såklart att byta ut det alkoholfria vinet mot mousserande med alkohol. Cidern kan du också byta ut mot en med alkohol. Vill du ha en extra spets på bålen kan du också tillsätta lite mörk rom.

Video och foto: Katarina Mattsson

Läs mer:

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons