Burrata med bakade tomater och friterad salvia
Burrata är lyxvarianten av mozzarella, extra gott med bakade tomater till.
4 portioner
Du behöver:
400 g körsbärstomater, gärna blandade färger och storlekar
4 msk olivolja
4 stjälkar färsk timjan
Flingsalt
Friterad salvia:
Solrosolja, till stekning
15 salviablad
Till servering:
2 burrata
1 bröd
1 msk olivolja
Gör så här:
- Värm ugnen till 125°. Skölj tomaterna, skär dem i halvor och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Ringla olivolja över dem, krydda med timjan och salt. Baka tomaterna i ugnen 1 timme tills de är halvtorkade.
- Värm oljan till 175° i en kastrull, använd termometer. Fritera salviabladen i oljan ett kort ögonblick, tills de är spröda. Låt rinna av på hushållspapper.
- Lägg upp tomaterna på ett fat, lägg på burratan och strö över salviablad. Ringla över olja och låt gästerna ta för sig. Servera med bröd.
Recept: Timm Vladimir Foto: Columbus Leth