Burrata med bakade tomater och friterad salvia

Recept på burrata med bakade tomater och friterad salvia

Columbus Leth
Krämig burrata som serveras över ugnsbakade tomater med friterad salvia och olivolja är vardagslyx när den är som bäst!
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen
2:00

Efter reklamen: Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

(2:00)

Slå på ljud

Burrata med bakade tomater och friterad salvia

Burrata är lyxvarianten av mozzarella, extra gott med bakade tomater till.

Burrata med bakade tomater och friterad salvia är en extra lyxig förrätt
Columbus Leth

4 portioner

Du behöver:

400 g körsbärstomater, gärna blandade färger och storlekar
4 msk olivolja
4 stjälkar färsk timjan
Flingsalt

Friterad salvia:

Solrosolja, till stekning
15 salviablad

Till servering:

2 burrata
1 bröd
1 msk olivolja

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 125°. Skölj tomaterna, skär dem i halvor och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Ringla olivolja över dem, krydda med timjan och salt. Baka tomaterna i ugnen 1 timme tills de är halvtorkade.
  2. Värm oljan till 175° i en kastrull, använd termometer. Fritera salviabladen i oljan ett kort ögonblick, tills de är spröda. Låt rinna av på hushållspapper.
  3. Lägg upp tomaterna på ett fat, lägg på burratan och strö över salviablad. Ringla över olja och låt gästerna ta för sig. Servera med bröd.

Recept: Timm Vladimir Foto: Columbus Leth