Camp Sparkling – bubblande franskt vin i klimatsmart burk

Camp Sparkling – bubblande franskt vin i klimatsmart burk

Vin på burk är här för att stanna och vi gillar det! Inte bara är det klimatsmart – det går snabbare att kyla och är lättare att packa med på picknicken!
28 februari, 2023
5 tips för en lyxig picknick
1:20

Efter reklamen: 5 tips för en lyxig picknick

(1:20)

Slå på ljud

Vin på burk är ett fenomen som började i USA och Storbritannien och som sedan växt sig starkare runtom i världen. En stor trendspaning inför 2023 var att just vin på burk skulle bli allt mer populärt och fler sorter av vin på burk dyker upp på fler av Systembolagets hyllor. I takt med ökat utbud från producenter som ser ofantliga fördelar med förpackningen förbättras även kvalitén på vinet – det är den färska nyheten Camp Sparkling ett bevis på.

Fördelarna med burk i jämförelse med glasflaska är många. Den går inte sönder lika lätt, väger mindre och är lättare att packa. Dessutom släpper den inte in ljus vilket medför att vinet bevarar sina egenskaper. Burken går också betydligt snabbare att kyla samt är enkel att ta med vilket gör att man kan avnjuta ett glas bubbel var helst man önskar. Sen när den är uppdrucken pantas burken precis som vanligt, vilket såklart är extra bra för miljön. Ett givet alternativ för årets och sommarens alla picknickar och utekvällar. Dagarna vi släpade runt på tunga glasflaskor är räknade!

6 riktigt goda och matiga mackor

Camp Sparkling är friskt och fruktigt, tillverkat av franska utvalda druvor som omsorgsfullt skördats under svala nätter för att bevara både syrligheten och aromerna. Producenten bakom vinet, Maison Idiart, jäser druvorna med naturlig jäst för att vinet ska spegla sitt ursprung. Därefter tillsätts en perfekt mängd kolsyra för att tillföra extra fräschör. Vinet har toner av päron, syrliga gröna äpplen samt inslag av grapefrukt och röda krusbär.

Camp Sparkling har precis lanserats och är en nyhet i Systembolagets samtliga butiker.

Artikelnr: 2814
Ursprung; Frankrike
Volym: 200 ml
Alkoholhalt: 11,5 %
Pris: 33 kr +1 kr pant