Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Camp Sparkling – bubblande franskt vin i klimatsmart burk

28 feb, 2023 
AvNami Kawakita
Camp Sparkling – bubblande franskt vin i klimatsmart burk
Vin på burk är här för att stanna och vi gillar det! Inte bara är det klimatsmart – det går snabbare att kyla och är lättare att packa med på picknicken!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 tips för en lyxig picknickBrand logo
5 tips för en lyxig picknick

Vin på burk är ett fenomen som började i USA och Storbritannien och som sedan växt sig starkare runtom i världen. En stor trendspaning inför 2023 var att just vin på burk skulle bli allt mer populärt och fler sorter av vin på burk dyker upp på fler av Systembolagets hyllor. I takt med ökat utbud från producenter som ser ofantliga fördelar med förpackningen förbättras även kvalitén på vinet – det är den färska nyheten Camp Sparkling ett bevis på.

Camp Sparkling är en nyhet på Systembolaget

Fördelarna med burk i jämförelse med glasflaska är många. Den går inte sönder lika lätt, väger mindre och är lättare att packa. Dessutom släpper den inte in ljus vilket medför att vinet bevarar sina egenskaper. Burken går också betydligt snabbare att kyla samt är enkel att ta med vilket gör att man kan avnjuta ett glas bubbel var helst man önskar. Sen när den är uppdrucken pantas burken precis som vanligt, vilket såklart är extra bra för miljön. Ett givet alternativ för årets och sommarens alla picknickar och utekvällar. Dagarna vi släpade runt på tunga glasflaskor är räknade!

Annons

Camp Sparkling är friskt och fruktigt, tillverkat av franska utvalda druvor som omsorgsfullt skördats under svala nätter för att bevara både syrligheten och aromerna. Producenten bakom vinet, Maison Idiart, jäser druvorna med naturlig jäst för att vinet ska spegla sitt ursprung. Därefter tillsätts en perfekt mängd kolsyra för att tillföra extra fräschör. Vinet har toner av päron, syrliga gröna äpplen samt inslag av grapefrukt och röda krusbär.

En perfekt burk att ta med på picknicken, nu slipper du släpa på tunga glasflaskor

Camp Sparkling har precis lanserats och är en nyhet i Systembolagets samtliga butiker.

Artikelnr: 2814
Ursprung; Frankrike
Volym: 200 ml
Alkoholhalt: 11,5 %
Pris: 33 kr +1 kr pant

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons