Bruschetta med rökgrillad paprika och tomat

Recept på bruschetta med rökgrillad paprika och tomat

Betina Hastoft
Passa på att även laga förrätten på grillen, bruschetta med rökgrillad paprika ska ätas i samma stund som den lämnar gallret!
27 april, 2021

Bruschetta med rökgrillad paprika och tomat

Starta grillkvällen med en frasig bruschetta med grillad paprika.

Bjud på bruschetta med rökgrillad paprika och tomat
Betina Hastoft

2 portioner

Du behöver:

1 stor spetspaprika
3 tomater i olika färger
2 skivor ciabattabröd
2 tsk olivolja
1 vitlöksklyfta

Till servering:

2 msk parmesan
1 näve slätbladig persilja
2 msk pesto
Salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Tänd grillen och lägg på blötlagda spån med smak, till exempel äpple eller pekan, ovanpå glöden eller i en röklåda (grillar du med gasol lägger du röklådan på gallret). När det bildas rök, lägg på paprikan på grillen och grilla under lock tills skinnet svartnar och blir buckligt.
  2. Låt paprikorna svalna, lägg i plastpåse en stund och gnugga sedan av skalet. Lägg tillbaka på grillen en stund för att ge extra röksmak. Skär sedan fruktköttet i stora strimlor. Skär tomaterna i skivor.
  3. Pensla brödet med olja uppblandad med pressad vitlök. Grilla på bägge sidor. Lägg på tomater och strimlad paprika. Strö över parmesan och hackad slätbladig persilja. Droppa pesto över, salta och peppra. Servera genast.

Recept: Camilla Biesbjerg Markussen, Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft

Bruschetta med grillad zucchini och pesto

Smakrik bruschetta med hemmagjord pesto.

Tapenade med fikon

Gott till ostbrickan eller bara till kex!

Ugnsbakad paprika med mozzarella

Här har vi en ny favorit.