Bruschetta med burrata, jordgubbar och tomater

Recept på bruschetta med burrata, jordgubbar och tomater

Inhouse Studios
Bruschetta är en älskad klassiker att starta middagen med. Här kommer den med en lyxig twist i form av burrata och jordgubbar.
19 april, 2022
1:37

Efter reklamen: 3 otippade och goda efterrätter du kan göra med jordgubbar i sommar

(1:37)

Bruschetta med burrata, jordgubbar och tomater

Klassiker med extra lyxig twist.

Så gör du en bruschetta med burrata, jordgubbar och tomater
Inhouse Studios

4 portioner

Du behöver:

2 burratabollar
3 vitlöksklyftor
4 skivor ciabatta olivolja till confitering och stekning
2 schalottenlök
400 g dadeltomater
½ knippe citrontimjan
5 rosépepparkorn
1 dl vit balsamvinäger
1 ekologisk lime
320 g jordgubbar
1 knippe färsk basilika
Flingsalt och nymalen svartpeppar
Ätbara blommor, t ex ringblomma
Färsk oregano

Gör så här:

  1. Sätt på ugnen på 130, grill. Ta ut burratan ur kylen för att temperera den. Skala, snitta vitlöken och gnid in av vitlöken i brödet. Vänd brödet i lite olja och stek det gyllene under grilleelementet i ugnen eller i stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  2. Skölj och halvera schalottenlöken. Skölj tomaterna och lägg dem i en ugnssäker form med resterande vitlök, timjan, schalottenlök och rosépeppar. Häll olivolja över så att det täcker. Lägg lock eller aluminiumfolie över och baka blandningen i ugnen i 35–40 minuter.
  3. Ta ut tomater, vitlök och schalottenlök ur plåten och låt dem rinna av. Blanda vitlök, schalottenlök, balsamvinäger och limesaft – spara limeskalet till senare. Lägg till hälften av marinaden från tomaterna.
  4. Rensa jordgubbarna och skär dem i tunna skivor.
  5. Skölj och hacka basilikan fint. Vänd ner tomater, basilika, limeskal och jordgubbar i vinägretten. Krydda med salt och peppar. Skölj och plocka ringblomma och oregano.
  6. Låt burratan rinna av, skär den i skivor och låt den droppa av på en kökshandduk. Krydda den med salt, peppar och vinägrett.
  7. Servera smörgåsen som en klassisk bruschetta med burrata och salladen på jordgubbar och dadeltomater och toppa med ringblomma, färsk oregano, olivolja och nymalen svartpeppar.

Foto: Søren Staun Petersen