Briochebullar med choklad och jordnötssmör

Recept på briochebullar med choklad och jordnötssmör

Visst, kanelbullar i all ära men det här tar fikat till en helt ny nivå. Har du inte testat briochebullar med choklad och jordnötssmör ännu så har du gått miste om något!
02 mars, 2021

Briochebullar med choklad och jordnötssmör

Fluffiga briochebullar med maffig fyllning, oh la la!

Baka briochebullar med choklad och jordnötssmör

12 bullar

Du behöver:

2 ½ dl standardmjölk
25 g jäst
1 ägg
8 ⅓ dl (500 g) vetemjöl
¾ dl (75 g) strösocker
1 krm salt
75 g rumsvarmt smör
1 äggula till pensling

Fyllning:

150 g jordnötssmör
1 ½ dl (120 g) rårörsocker
100 g mörk choklad

Gör så här:

  1. Blanda jordnötssmöret och rårörsockret till fyllningen och låt stå i rumstemperatur.
  2. Mät upp mjölk och smula ner jästen i en degblandare alternativt för hand. Rör så jästen löses upp. Tillsätt ägg, mjöl, socker och salt och arbeta i 10 minuter till en slät och blank deg. Klicka ner smöret pö om pö och arbeta i ytterligare 10 minuter.
  3. Slå upp degen på ett mjölat bakbord och kavla ut den till en rektangel. Bred jordnötssmör över degen. Hacka chokladen fint och strö över jordnötssmöret. Rulla ihop degen från den kortare sidan. Låt degrullen vila i frysen i 15 minuter om den är kladdig.
  4. Skär rullen i 2 cm tjocka skivor och fördela på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper. Låt jäsa i 1 timme i rumstemperatur.
  5. Värm ugnen till 200°. Vispa upp äggulan och pensla bullarna. Grädda i 12 minuter och servera bullarna ljumna.

Recept: Audrey Cosson Foto: Virgine Garnier

LÄS MER:

Chokladshake med jordnötssmör och kokos