Chokladshake med jordnötssmör och kokos

Chokladshake med jordnötssmör och kokos.

Den här krämiga och goda shaken är full av nyttigheter som raw kakao, banan, kokosmjölk och jordnötssmör. Toppa med kokosgrädde, jordnötter och marshmallows.
03 juni, 2017

2 personer

Du behöver:

2 dl naturella cashewnötter, blötlagda över natten

1 banan, gärna fryst

3 dl kokosmjölk

2 msk jordnötssmör

2 msk raw kakao (kan ersättas med vanlig kakao)

en nypa salt

2 msk agavesirap

Topping:

ca 1 dl kokosgrädde (1 burk kokosmjölk, det tjockaste, lite hårda lagret som ligger på ytan)

½ dl salta rostade jordnötter, hackade

1 näve marshmallows

Gör så här:

Blötlägg cashewnötterna minst 4 timmar, gärna över natten. Mixa alla ingredienserna till en slät och krämig shake. Slå upp i glas eller burkar.

Vispa kokosgrädden krämigt i en bunke. Toppa shaken med kokosgrädden och strö över rostade jordnötter och marshmallows. Servera direkt.

Chokladshake med jordnötssmör och kokos.

Chokladshake med jordnötssmör och kokos.

Recept och styling: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner