Populärt: MatDrinkarVegetarisktAlla receptSommarmatSomriga drinkarGrillat

Bra matlagninskurser att testa på semestern

30 jul, 2016 
AvJennie Sandberg
En del tycker att det är skönt att slippa stå vid spisen på semestern. Men om du är amatörkock finns inget bättre än att gå en matlagningskurs – ute i Europa dessutom.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Matkurser på svenska

Om du är i Italien och söker en matlagningskurs där alla talar svenska så har du tre alternativ.

Salento, södra Italien

Svenskan Sanna Töringe har skrivit två böcker om syditaliensk mat, bor i ett hus med örtträdgård och anordnar matlagningskurser i sitt kök.

Pris: 4800 kronor, då ingår alla luncher och middagar. Resa och boende ingår ej. Du bor där fredag kväll till tisdag förmiddag.

Läs mer på: sannasitalien.se

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Nemi nära Rom, Italien

I sitt lantkök i den medeltida byn Nemi, 30 kilometer sydost om Rom, lär svenskan Maria Tengler Galzignato ut hur man lagar mat på italienska. Om det är en större grupp håller ni till i vingården. Kontakta Maria för pris och datum.

Läs mer på: mammamaria.org

Tivoli nära Rom, Italien

I drygt 40 år har Ulla Bovin bott i Italien. I charmiga Tivoli, 30 kilometer nordost om Rom, håller hon lektioner i matlagning med råvaror från bygden. Kontakta Ulla för pris och datum.

Annons

Läs mer på: matlagning.it

 

Toppa ledigheten med en kort kurs

Om du vill förgylla besöket i storstaden med några timmars matlagningskurs och vill ha en engelsktalande kock så har du dessa alternativ.

Barcelona, Spanien

Lär dig laga spansk och katalansk mat av kockarna på Barcelona Cooking. Det finns flera kurser, bland annat en där du förbereder en fyrarättersmiddag, inklusive flera tapasrätter. Kan kombineras med en guidad tur på matmarknaden Boqueria.

Pris: 65 euro för kursen som är på 3–4 timmar. Kurs och guidad tur 78 euro.

Läs mer på: barcelonacooking.net

Paris, Frankrike

Kockarna på La Cuisine Paris har kurser inom allt från croissantbakning till provsmakning av franska ostar. Du kan även få följa med för att välja råvaror på en av Paris kända marknader.

Pris: Mellan 65 och 95 euro, Längd: 2–4 timmar. Kostar 150 euro om det är både besök på marknaden och matlagningskurs.

Läs mer på: lacuisineparis.com

Annons

Rom, Italien

Under ledning av en italiensk kock får du hos Cooking Classes in Rome lära dig hur du förbereder en fyrarättersmiddag inklusive antipasto, hemgjord pasta och dessert.

Pris: 65 euro för 5 timmar.

Läs mer på: cookingclassesinrome.com

 

Kurser för finsmakaren

Om du vill åka på en flera dagar lång matlagningskurs med en engelsktalande kock, kolla in dessa alternativ.

Den brittiska researrangören Gourmet on Tour arrangerar resor med matlagningskurser till Frankrike, Italien, Spanien, Marocko, Kina, Indien, Thailand, Vietnam och USA: gourmetontour.com.

Den svenska resebyrån France Tours skickar dig till en medeltida by i södra Frankrike för en fyra dagar lång utbildning i den provensalska kokkonsten. Chefskocken på den enstjärniga Guide Michelin-restaurangen håller i kursen. Du bor i ett kloster från 1200-talet med spa och utsikt över Provence kullar: francetours.se.

Av Erik Olkiewicz, mabra.com

LÄS OCKSÅ:

Elsa Billgren: Mina bästa recept just nu

7 produkter för citysemestern

7 restauranger alla borde besöka på Gotland i sommar

Annons