Bönhummus med grillad sparris och srirachavinägrett
12 jul, 2025
AvCarolina Soudah
God bönhummus serveras här med grillad sparris och srirachavinägrett med uppiggande hetta.
Annons
Bönhummus med grillad sparris och srirachavinägrett
Här har vi bytt ut kikärterna mot stora vita bönor i hummusen. Servera med sparris och sötstark vinägrett.
Tips: Sriracha kan bytas ut mot sambal oelek. Börja i så fall med att smaka av med 1 tsk så du har koll på hettan.
Annons
2 portioner
Tid: 25 minuter
Du behöver:
2 msk ljus tahini
1 msk mild olivolja
2 msk vatten
2 msk pressad citronsaft
1 vitlöksklyfta
1 förp kokta stora vita bönor (230 g avrunna)
½ tsk salt
Srirachavinägrett:
2 tsk sriracha
2 msk rapsolja
2 tsk vitvinsvinäger
1 tsk honung
Salt
Till servering:
1 knippe grön sparris (250 g)
1 tsk olivolja
Ljust bröd
Ev vattenkrasse
Gör så här:
- Mixa tahini, olivolja, vatten, citronsaft samt skalad och skivad vitlök tills det är riktigt ljust och lite fluffigt i en liten mixer. Tillsätt sköljda bönor och salt. Mixa tills det är helt slätt.
- Vispa samman srirachavinägretten.
- Bryt av sparrisens träiga ände och lägg sparrisen på grillen. Salta lätt på slutet.
- Rosta eller stek bröden.
- Servera bönhummus med sparrisen. Ringla över vinägretten och servera med bröd och ev vattenkrasse.
Foto: Eva Hildén
Annons