Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Blossa släpper rött mousserande vin med smak av glögg

01 okt, 2020 
AvNina Nyström
Blossa rött glubbel
Efter lanseringen av årets glögg med smak av mynta och grönt te släpper nu Blossa ännu en nyhet – en ny version av glubbel! Vi har testat den.
Annons

Det färdiga glubblet har de senaste åren tagit julfirandet till en ny nivå. Från att ha varit en drink för glöggfrälsta har glubblet seglat upp som en storfavorit hos många.

Glubblet gör det ännu lättare att sätta julsmakande guldkant på decembers festligheter. Det är också en perfekt gå bort-present till alla glöggmingel och släktkalas.

Blossa hakade så klart på trenden och förra året lanserades deras första egna glubbel – Sparkling & Spice Citrus, ett vitt fruktigt mousserande vin med glöggkaraktär och smak av kanel, kardemumma, kryddnejlika och citrus.

Nytt glubbel 2020

Nu vidareutvecklar man succén och lanserar även en röd motsvarighet. Den eleganta Blossa Sparkling & Spices Classic Red kombinerar glöggkryddor med mousserande rött vin.

– Efter förra årets succé med Blossa Sparkling & Spices är vi glada över att expandera vår produktportfölj och erbjuda fler goda bubblande alternativ på marknaden. Årets version är ett festligt alternativ till vinterns varma drycker och smälter perfekt in i julfirandet med sin röda färg, säger Caroline Grundström, Senior Brand Manager på Blossa.

Annons

Test: Så smakar Blossas röda glubbel

Med den röda glöggen utlovar Blossa en ännu mer smakrik och fyllig karaktär. Drycken serveras med fördel kall och har en balanserad sötma med inslag av klassiska glöggkryddor, såsom kryddnejlika och kanel, för att avrundas med toner av apelsin och anis.

Vår testpanel gillar den festliga juliga flaskan och häller med spänning upp. Drycken doftar klassisk glögg, men smakupplevelsen är inte riktigt så ”glöggig” som vi väntat oss. Den är inte särskilt söt och smaken påminner om torr sangria. Eftersmaken av kanel och apelsin är ganska tydlig. "Men en god fördrink på en middag i december", är slutsatsen.

Då finns Blossa Sparkling & Spices Classic Red att köpa

Blossa Sparkling & Spices Classic Red har en alkoholhalt på 8 procent och priset är 99 kronor för 750 ml. Den finns i Systembolagets beställningssortiment från den 1 oktober.

Foto: Blossa

LÄS MER:

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons