Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptSommarmatSomriga drinkar

Blossa släpper glögg spetsad med whiskey

11 okt, 2021 
AvEmma Castman
Blossa Trestjärnig Brons
Tycker du om glögg, och whiskey? Då kommer du förmodligen att älska Blossas nya smaksatta vinterdryck! Här är allt vi vet om nyheterna Blossa Trestjärnig Brons och Sarkling & Spices Red Alkoholfri.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
TV: Glöggdrink med vaniljglass och marinerad apelsinBrand logo
TV: Glöggdrink med vaniljglass och marinerad apelsin

De senaste åren har smaksatt glögg blivit väldigt uppskattad, och numera går det att hitta en uppsjö av varianter av den populära juldrycken. Vi tänker till exempel på den efterfrågade GT-glöggen från Swedish Tonic, eller Blossa som varje år släpper en limiterad smak av sin omtyckta årsgångsglögg.

Och nu är det dags för ytterligare en glögg att göra entré på butikshyllan! Nämligen Blossa Trestjärnig Brons spetsad med whiskey.

– Blossa Trestjärnig Brons är en elegant balans av vitt vin, Moscatelle och Mistela samt klassiska glöggkryddor och irländsk whiskey. En kylig vinterdag kan drycken värmas upp för att avnjutas, men den kan med fördel även serveras rumstempererad. Förslagsvis som en avec i ett cognacsglas eller likörglas, säger Caroline Grundström, Brand owner, Anora Group.

Annons

Redan 1997 lanserade Blossa Trestjärnig Guld med cognac, och 2002 kom Blossa Trestjärnig Silver spetsad med vit rom. Nio år senare är det alltså dags för en uppföljning, och denna gång särskilt framtagen för alla som älskar whiskey.

Blossa Trestjärnig Brons finns nu i Systembolagets beställningssortiment och en flaska kostar 115 kronor.

Alkoholfritt glubbel på Systembolaget

Glöggnyheterna tar inte slut här! Nej, i år har Blossa även bestämt sig för att introducera ett alkoholfritt glubbel, det vill säga en kombination av glögg och bubbel. De har sedan tidigare Sparkling & Spices Citrus och Sparkling & Spices Classic Red i sitt sortiment, och väljer alltså att komplettera serien med ett alkoholfritt alternativ.

Sparkling & Spices Citrus, Sparkling & Spices Classic Red och Sparkling & Spices Classic Red alkoholfritt
Alexander Donka

– Kombinationen av glögg och mousserande vin har redan blivit en självklarhet vid vinterns alla tillställningar. Lika självklart är det med alkoholfria alternativ vid festligheter och julbord. Den nya alkoholfria serveras bäst väl kyld i ett champagneglas. Garnera den gärna med en elegant apelsinskiva och servera med mingeltillbehör som salta mandlar eller en bit vällagrad ost, säger Caroline Grundström.

Annons

Blossa Sparkling & Spices Red Alkoholfri finns hos Systembolaget från den 1 november och en flaska kommer att kosta 59 kronor.

Så gör du eget glubbel

Glubbel är en uppskattad fördrink till julens alla mingel, som dessutom är väldigt enkel att göra hemma. Spana in receptet här:

1 glas

Du behöver:

½ dl valfri glögg

1 dl valfritt mousserande vin

Is

Gör så här:

Placera ett par iskuber i ett champagneglas och addera sedan kall glögg och mousserande vin. Rör försiktig om, och avsluta med att garnera med valfri dekoration. Exempelvis lingon, kanelstång eller granatäpple.

Foto: Alexander Donka/Blossa

TV: Så gör du julens festligaste drink – GlöggtiniBrand logo
TV: Så gör du julens festligaste drink – Glöggtini
Annons