Blondie med citron och vallmofrön
Len, lätt syrlig och läcker blondie med krispiga vallmofrön.

4 portioner
Du behöver:
200 g vit choklad
250 g smör
3 ägg
1 ½ dl socker
1 ekologisk citron, skalet
2 dl vetemjöl
2 msk vallmofrön
Till servering:
crème fraiche
Gör så här:
- Värm ugnen till 175°. Hacka den vita chokladen och smält ihop med smör över vattenbad.
- Vispa ägg och socker fluffigt. Riv skalet från citronen och blanda ner i äggvispet med mjöl och vallmofrön. Vispa igen.
- Vänd ner blandningen med smält smör och choklad. Fördela smeten i en ugnsform klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan gyllene i ugnen, i 20–25 minuter. Låt svalna och gärna stå kallt före servering. Servera gärna med en klick crème fraiche.
Recept: Emma Martiny, Gitte Heidi Rasmussen Foto: Winnie Methmann, Betina Hastoft, Chris Tonnesen