Blondie med citron och vallmofrön

Recept på blondie med citron och vallmofrön

Brownie med vit choklad kallas blondies! Citronen adderar en viss syrlighet som gör kakan ännu godare!
12 februari, 2021

Blondie med citron och vallmofrön

Len, lätt syrlig och läcker blondie med krispiga vallmofrön.

Baka blondie med citron och vallmofrön

4 portioner

Du behöver:

200 g vit choklad
250 g smör
3 ägg
1 ½ dl socker
1 ekologisk citron, skalet
2 dl vetemjöl
2 msk vallmofrön

Till servering:

crème fraiche

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 175°. Hacka den vita chokladen och smält ihop med smör över vattenbad.
  2. Vispa ägg och socker fluffigt. Riv skalet från citronen och blanda ner i äggvispet med mjöl och vallmofrön. Vispa igen.
  3. Vänd ner blandningen med smält smör och choklad. Fördela smeten i en ugnsform klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan gyllene i ugnen, i 20–25 minuter. Låt svalna och gärna stå kallt före servering. Servera gärna med en klick crème fraiche.

Recept: Emma Martiny, Gitte Heidi Rasmussen Foto: Winnie Methmann, Betina Hastoft, Chris Tonnesen

LÄS MER: Vit chokladblondie med hallon och mandel

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: