Blomsterkål med frukt och vitost

Recept på blomsterkål med frukt och vitost

Betina Hastoft
Har du svårt att bestämma dig så är det här salladen för dig! Servera blomsterkål med frukter som vindruvor, grapefrukt och äpplen. Lägg vitost på toppen för att göra den lite matigare.
03 september, 2021
TV: Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen
2:00

Efter reklamen: TV: Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

(2:00)

Blomsterkål med frukt och vitost

Sötaste lilla grönsaken ’flower sprouts’ är brysselkålsblommor. Byt mot annan kålsort om det inte finns i butiken.

Bjud på blomsterkål med frukt och vitost
Betina Hastoft

4 portioner

Du behöver:

400 g brysselkålsblommor
4 grapefrukter
2 äpplen
400 g vindruvor
4 tsk olivolja
2 msk grapefruktsaft
2 msk äppelsirap eller granatäppelsirap
150 g vitost, gärna av typen feta
2 nävar oxalis eller småbladssallad

Gör så här:

  1. Skölj brysselkålsblommorna, ansa bort de yttersta bladen och skär av stammarna. Skär av skalen från grapefrukten och skär loss filéerna från hinnorna. Pressa ut saften från skalen.
  2. Skölj och halvera äpplena, ta bort kärnhuset och skär i tunna skivor. Skölj och torka vindruvorna. Vänd ihop allt i en dressing av olivolja, grapesaft och äppelsirap.
  3. Fördela salladen på 4 tallrikar och strö smulad vitost och oxalis över.

Recept: Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft

TV: Se 3 lyxiga och enkla recept på vardagsmat
1:16

Efter reklamen: TV: Se 3 lyxiga och enkla recept på vardagsmat

(1:16)

Missa inte

Bjud på en chèvre chaud-sallad på franskt vis

Caesarinspirerad sallad med jordgubbar

Sommarbären i maten? Javisst!

Fruktigt och gott! Så gör du en laxsallad med fruktsalsa

En sallad måste inte vara tråkig!