Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Blomkålspizza med potatis och zucchini

19 apr, 2020 
AvELLE -redaktionen
Recept på blomkålspizza med potatis och zucchini
Bjud på läcker blomkålspizza med potatis och zucchini! Toppa med grönkål och grön örtsås vid servering för en frisk twist.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

10 bitar

Blomkålsbotten:

500 g blomkål

2 ½ dl (100 g) mandelmjöl

1 tsk torkad oregano

1 tsk havssalt och nymalen

Svartpeppar

4 ägg

Potatistopping:

3 fasta potatisar

1 liten zucchini

2 msk havssalt

4 msk olivolja

100 g fetaost, smulad

1 liten rödlök, skalad och tunt skivad

2 msk färska timjanblad, grovhackade

Havssalt

Nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200° och klä en plåt med bakplåtspapper.
  2. Grovhacka blomkålen, lägg i en matberedare och kör till risliknande konsistens.
  3. Mät upp 1 liter av blomkålsriset och häll det i en stor skål.
  4. Tillsätt mandelmjöl, oregano, salt och peppar och blanda väl.
  5. Vispa upp äggen och blanda med de torra ingredienserna tills det går att forma till en boll.
  6. Degen ska vara lösare och blötare än en traditionell bröddeg.
  7. Låt vila i 10 minuter.
  8. Lägg degen på plåten och platta ut den med händerna, gör en hög kant runtom.
  9. Grädda i ugnen i 15 minuter, eller tills pizzabottnen är ljust gyllenbrun och fast.
  10. Skiva potatis och zucchini mycket tunt, gärna med en mandolin.
  11. Lägg skivorna i en djup tallrik, strö över salt och täck med kallt vatten. Låt dra i 20 minuter.
  12. Häll av vattnet, skölj skivorna och klappa dem torra på en ren diskhandduk.
  13. Pensla pizzabottnen med ett tunt lager olivolja.
  14. Strö över hälften av fetaosten och lägg på potatis, zucchini, rödlök, timjan och toppa med resterande fetaost.
  15. Krydda med salt och svartpeppar, stänk över mer olja och grädda i ugnen i 15 minuter.
  16. Tillägg: Toppa den gräddade pizzan med lite citronstänkt späd grönkål och ringla över grön örtsås.
Recept på blomkålspizza med potatis och zucchini
Blomkålspizza med potatis och zucchini.

Recept: Green Kitchen Stories (David Frenkiel, Luise Vindahl) 
Foto: David Frenkiel

LÄS MER:

Bästa pizzan! Mellanmålet du inte visste att du saknade

Lyxig pizza med gorgonzola och äpple

Läcker pizza med mozzarella du måste testa

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons