Så gör du världens godaste blåbärsglass

  • AvGitte Heidi Rasmussen
Recept på blåbärsglass
Det här är en söt, läcker, frisk glass gjord på blåbär och kondenserad mjölk. Vi står fast vid att det är världens godaste efterrätt!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Whiskey & yoghurtglass – så gör du lyxigaste pinnglassen i sommarBrand logo

Whiskey & yoghurtglass – så gör du lyxigaste pinnglassen i sommar

Blåbärsglass

Friska, läckra smaker på pinne.

Så gör du din egen blåbärsglass

8 portioner

Du behöver:

250 g blåbär
5 dl vispgrädde
400 g sötad kondenserad mjölk

Gör så här:

  1. Skölj blåbären och mixa till en slät massa. Blanda ner den sötade kondenserade mjölken. Vispa grädden och vänd ner i smeten.
  2. Fördela smeten i isglassformar. Stick ner en pinne i varje glass och frys i minst 4 timmar.

Foto: Betina Hastoft