Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Belgiska våfflor med keso och räkor

24 feb, 2023 
AvLinn Grubbström
Recept på belgiska våfflor med keso och räkor
Gör de belgiska våfflorna extra matiga och lyxiga med keso och räkor!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Lyxiga nudlar på fyra minuterBrand logo
Lyxiga nudlar på fyra minuter

Belgiska våfflor med keso och räkor

Med keso och räkor blir våfflorna lyxiga och matiga.

Lyxigt goda belgiska våfflor med keso och räkor

8 portioner

Du behöver:

3 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
½ burk limabönor
2 dl mjölk
3 ägg
100 g smör

Topping:

1 rödlök
1 bunt gräslök
½ gurka
2 dl keso
150 g skalade räkor
1 citron

Gör så här:

  1. Blanda mjöl, havregryn, bakpulver och salt i en skål. Häll bönorna i en sil och skölj med kallt vatten. Låt rinna av. Mixa bönor och mjölk slätt i en blender. Vänd ner bönpurén i de torra ingredienserna. Tillsätt äggen och vispa ihop för hand. Smält 80 g smör och vänd ner det i smeten.
  2. Hetta upp våffeljärnet och pensla det med det sista smöret. Grädda våfflorna gyllene, en i taget. Har du inget belgiskt våffeljärn kan du grädda dem i ett vanligt järn.
  3. Topping: Skala löken och hacka fint. Hacka gräslöken fint. Skölj och skiva gurkan. Toppa våfflorna med keso, räkor, gurka, rödlök och gräslök. Servera med en skiva citron.

Foto: Peter Kam

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons