Frasiga belgiska våfflor med avokado och lax
Den här våfflan passar lika bra till frukost som till en lyxig brunch.
8 stycken
Du behöver:
75 g (1 ½ dl) rågmjöl
30 g (½ dl) vetemjöl
35 g (1 dl) havregryn
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
3 dl mjölk
3 ägg
100 g smör
Topping:
2 avokador
1 knippe gräslök
2 dl keso
150 g kallrökt lax
Salt och peppar

Toast med grillad sparris, avokadomash och mozzarella
Gör så här:
- Blanda båda typerna av mjöl, havregryn, bakpulver och salt i en skål. Tillsätt mjölken och vispa ihop smeten med en visp. Tillsätt äggen och vispa ihop smeten. Smält smöret i en kastrull och häll ner nästan allt smör i smeten.
- Använd resten av det smälta smöret för att pensla våffeljärnet med det, och grädda våfflorna gyllene i det.
- Topping: Skär avokadon i tunna skivor. Finhacka gräslöken. Servera de nygräddade våfflorna med avokado, keso och lax. Strö gräslök, salt och peppar ovanpå.
Foto: Peter Kam