Frasiga belgiska våfflor med avokado och lax

Recept på belgiska våfflor med avokado och lax

Peter Kam
Lyxa till det på helgen med frasiga belgiska våfflor som toppas med kallrökt lax, avokado och keso.
01 november, 2022
4 tips för en lyxig brunch hemma
1:21

Efter reklamen: 4 tips för en lyxig brunch hemma

(1:21)

Slå på ljud

Frasiga belgiska våfflor med avokado och lax

Den här våfflan passar lika bra till frukost som till en lyxig brunch.

Bjud på frasiga belgiska våfflor med avokado och lax
Peter Kam

8 stycken

Du behöver:

75 g (1 ½ dl) rågmjöl
30 g (½ dl) vetemjöl
35 g (1 dl) havregryn
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
3 dl mjölk
3 ägg
100 g smör

Topping:

2 avokador
1 knippe gräslök
2 dl keso
150 g kallrökt lax
Salt och peppar

Toast med grillad sparris, avokadomash och mozzarella

Gör så här:

  1. Blanda båda typerna av mjöl, havregryn, bakpulver och salt i en skål. Tillsätt mjölken och vispa ihop smeten med en visp. Tillsätt äggen och vispa ihop smeten. Smält smöret i en kastrull och häll ner nästan allt smör i smeten.
  2. Använd resten av det smälta smöret för att pensla våffeljärnet med det, och grädda våfflorna gyllene i det.
  3. Topping: Skär avokadon i tunna skivor. Finhacka gräslöken. Servera de nygräddade våfflorna med avokado, keso och lax. Strö gräslök, salt och peppar ovanpå.

Foto: Peter Kam