Kryddstark BBQ-kyckling med färska jalapeños

Recept på bbq-kyckling med färska jalapeños

Betina Hastoft
Den här kryddstarka BBQ-kycklingen passar dig som gillar hetta. Vi rekommenderar två färska jalapeños men det går såklart att justera!
15 mars, 2022
1:34

Efter reklamen: Så gör du en siffertårta till födelsedagskalaset

(1:34)

Slå på ljud

Kryddstark BBQ-kyckling med färska jalapeños

Het, kryddstark, härlig och matig risrätt.

Så gör du en kryddstark bbq-kyckling med färska jalapeños
Betina Hastoft

4 portioner

Du behöver:

600 g kycklinginnanlårfilé
Olja, till stekning
Salt
4 salladslökar
1 schalottenlök
2 färska jalapeños
250 g majs
Salt

Marinad:

4 msk soja
2 msk chilipasta
2 msk sesamolja
2 tsk ketchup
10 g färsk ingefära
1 vitlöksklyfta

Till servering:

4 dl jasminris
1 näve färsk koriander

Gör så här:

  1. Ansa kycklingen och skär i mindre bitar och vänd dem i en marinad av soja, chilipasta, sesamolja, ketchup, skalad och finriven ingefära samt pressad vitlöksklyfta.
  2. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Skala och hacka salladslök och schalottenlök. Kärna ur och finhacka jalapeñon.
  3. Fräs kycklingen i olja i 3–4 minuter på alla sidor tills den är genomstekt. Smaka av med salt. Tillsätt schalottenlök, salladslök, jalapeñon och majs och fräs vidare i 3–4 minuter.
  4. Fördela riset på tallrikar, toppa med kycklingwoken och dekorera med koriander.

Foto: Betina Hastoft