Bästa banankakan

Recept på bästa banankakan

CONSTANTINI DELPHINE
Den bästa banankakan får sin goda smak av farinsocker, passar så bra till bananerna!
24 februari, 2023
Så gör du en siffertårta till födelsedagskalaset
1:34

Efter reklamen: Så gör du en siffertårta till födelsedagskalaset

(1:34)

Slå på ljud

Bästa banankakan

Farinsocker ger en mustig och lite kryddig smak som är perfekt till bananerna.

Så bakar du den bästa banankakan
CONSTANTINI DELPHINE

6 bitar

Du behöver:

3 bananer (1 till dekoration)
80 g smör, rumsvarmt
90 g farinsocker (drygt 1 dl)
2 ägg
180 g vetemjöl (3 dl)
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljextrakt

Maxad frukostbowl med matcha, avokado och keso

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180° och smörj och mjöla en brödform, ca 1 liter. Mosa 2 mogna bananer i en bunke. Tillsätt smöret och sockret och vispa med elvisp.
  2. Vispa först ner äggen och sedan mjöl, bakpulver och vaniljextrakt till en jämn smet. Häll smeten i formen. Dela den tredje bananen på längden och lägg bitarna diagonalt över kakan. Strö över lite farinsocker och grädda kakan i 30 minuter.

Foto: Delphine Constantini