Bästa banankakan
Farinsocker ger en mustig och lite kryddig smak som är perfekt till bananerna.
6 bitar
Du behöver:
3 bananer (1 till dekoration)
80 g smör, rumsvarmt
90 g farinsocker (drygt 1 dl)
2 ägg
180 g vetemjöl (3 dl)
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljextrakt

Maxad frukostbowl med matcha, avokado och keso
Gör så här:
- Sätt ugnen på 180° och smörj och mjöla en brödform, ca 1 liter. Mosa 2 mogna bananer i en bunke. Tillsätt smöret och sockret och vispa med elvisp.
- Vispa först ner äggen och sedan mjöl, bakpulver och vaniljextrakt till en jämn smet. Häll smeten i formen. Dela den tredje bananen på längden och lägg bitarna diagonalt över kakan. Strö över lite farinsocker och grädda kakan i 30 minuter.
Foto: Delphine Constantini