Krämiga bakade ägg med svamp och spenat

Recept på bakade ägg med svamp och spenat

Peter Kam
Det bästa sättet att börja en kall morgon är med krämiga bakade ägg och en skiva riktigt gott bröd.
01 november, 2022
3 matiga våfflor
1:25

Efter reklamen: 3 matiga våfflor

(1:25)

Slå på ljud

Krämiga bakade ägg med svamp och spenat

Krämig comfort food direkt i en liten gryta!

Börja dagen med krämiga bakade ägg med svamp och spenat
Peter Kam

4 portioner

Du behöver:

200 g svamp
100 g färsk spenat
4 stjälkar färsk timjan
1 msk olivolja
50 g vitost, t ex feta
8 ägg salt och peppar
1 tsk chiliflingor

Shakshuka med vita bönor och avokado – så gör du brunchklassikern

Gör så här:

  1. Sätt på ugnen på 200°. Rensa svampen och skär den i skivor. Skölj spenaten. Skölj timjan och hacka den grovt. Fräs svamp, spenat och timjan i en panna med olja i 3 minuter.
  2. Smörj 4 mindre, ugnsfasta formar med olja, och fördela svamp och spenat i formarna. Smula ner vitosten och fördela den i formarna.
  3. Knäck två ägg i toppen av varje form och strö över salt, peppar och chiliflingor. Grädda formarna i ugnen i ca 10 minuter, så att vitorna blir fasta och äggulorna mjuka.
  4. Garnera med färsk timjan och servera äggen med en skiva gott bröd.

Foto: Peter Kam