Krämiga bakade ägg med svamp och spenat
Krämig comfort food direkt i en liten gryta!
4 portioner
Du behöver:
200 g svamp
100 g färsk spenat
4 stjälkar färsk timjan
1 msk olivolja
50 g vitost, t ex feta
8 ägg salt och peppar
1 tsk chiliflingor

Shakshuka med vita bönor och avokado – så gör du brunchklassikern
Gör så här:
- Sätt på ugnen på 200°. Rensa svampen och skär den i skivor. Skölj spenaten. Skölj timjan och hacka den grovt. Fräs svamp, spenat och timjan i en panna med olja i 3 minuter.
- Smörj 4 mindre, ugnsfasta formar med olja, och fördela svamp och spenat i formarna. Smula ner vitosten och fördela den i formarna.
- Knäck två ägg i toppen av varje form och strö över salt, peppar och chiliflingor. Grädda formarna i ugnen i ca 10 minuter, så att vitorna blir fasta och äggulorna mjuka.
- Garnera med färsk timjan och servera äggen med en skiva gott bröd.
Foto: Peter Kam