Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Krämiga bakade ägg med svamp och spenat

01 nov, 2022 
AvLinn Grubbström
Recept på bakade ägg med svamp och spenat
Det bästa sättet att börja en kall morgon är med krämiga bakade ägg och en skiva riktigt gott bröd.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
3 matiga våfflorBrand logo
3 matiga våfflor

Krämiga bakade ägg med svamp och spenat

Krämig comfort food direkt i en liten gryta!

Börja dagen med krämiga bakade ägg med svamp och spenat

4 portioner

Du behöver:

200 g svamp
100 g färsk spenat
4 stjälkar färsk timjan
1 msk olivolja
50 g vitost, t ex feta
8 ägg salt och peppar
1 tsk chiliflingor

Gör så här:

  1. Sätt på ugnen på 200°. Rensa svampen och skär den i skivor. Skölj spenaten. Skölj timjan och hacka den grovt. Fräs svamp, spenat och timjan i en panna med olja i 3 minuter.
  2. Smörj 4 mindre, ugnsfasta formar med olja, och fördela svamp och spenat i formarna. Smula ner vitosten och fördela den i formarna.
  3. Knäck två ägg i toppen av varje form och strö över salt, peppar och chiliflingor. Grädda formarna i ugnen i ca 10 minuter, så att vitorna blir fasta och äggulorna mjuka.
  4. Garnera med färsk timjan och servera äggen med en skiva gott bröd.

Foto: Peter Kam

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons