Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Shakshuka med vita bönor och avokado

25 maj, 2022 
AvDitte Ingemann
Recept på shakshuka med vita bönor och avokado
Shakshuka är en rätt från Tunisien där ägg pocheras i en smakrik tomatsås med vita bönor som serveras med skivad avokado och smulad fetaost. Så gott!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
4 tips för en lyxig brunch hemmaBrand logo
4 tips för en lyxig brunch hemma

Shakshuka med vita bönor och avokado

Numera en klassiker på brunchbordet.

Så gör du brunchklassikern shakshuka med vita bönor och avokado

4 portioner

Du behöver:

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 tsk malen spiskummin
1 tsk rökt paprikapulver
1 msk fänkålsfrö
2 tsk strösocker
2 förpackningar tomatkross
2 tsk harissa (eller annan chilisås)
1 förpackning vita bönor
4 ägg
Salt och nymalen svartpeppar

Till servering:

1 mogen avokado
50 g fetaost
1 näve färsk mynta
1 näve färsk koriander
Ev pitabröd eller flatbröd

Gör så här:

  1. Skala lök och vitlök och skär i grova bitar. Mixa lök, vitlök, spiskummin, paprikapulver, fänkålsfrö, socker, tomatkross och harissa till en slät sås.
  2. Häll såsen i en traktörpanna, en stekpanna med hög kant, och koka upp. Smaka av med salt, chilisås och socker. Låt bönorna rinna av och häll ner dem i såsen. Rör runt och gör sedan fyra små fördjupningar mot kanterna av pannan.
  3. Knäck äggen och häll ner dem i groparna. Låt allt småkoka i 5–6 minuter, tills äggvitorna satt sig. Lägg gärna ett lock över pannan.
  4. Skiva avokadon och fördela avokado, smulad feta och färska örter över rätten. Servera genast med rostade pitabröd eller flatbröd.

Foto: Stine Christianssen

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons