Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Bakade ägg med grönkål och fetaost

05 jan, 2023 
AvCamilla Pérez
Recept på bakade ägg med grönkål och fetaost
Bakade ägg med grönkål och fetaost är en frukost du står dig på hela dagen! Ladda upp på bästa sätt!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood: Så gör du en krämig spenatpastaBrand logo
Middag hos Wood: Så gör du en krämig spenatpasta

Bakade ägg med grönkål och fetaost

En matigare frukost som även kan ätas som lunch.

Bakade ägg med grönkål och fetaost är en frukost man står sig på

2 portioner

Du behöver:

500 g finbladig grönkål
1 vitlöksklyfta, pressad
1 msk rapsolja
1 krm svartpeppar
2 ägg
50 g fetaost

Till servering:

Iskaffe

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Stek försiktigt grönkålen och vitlöken i en ugnstålig stekpanna med olja och peppra. Knäck ner äggen i pannan och ställ i ugnen, baka äggen i ca 10 minuter.
  2. Ta ut pannan och smula fetaost över och servera varmt tillsammans med iskaffe.

Foto: Lina Eidenberg Adamo

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons