Bakad varm fetaost med tomater
Vill du inte grädda fetan och tomaterna går det bra att servera salladen som den är, som här på bilden.
4 förrättsportioner
Du behöver:
150 g fetaost
250 g körsbärstomater
½ knippe färsk oregano
2 stjälkar färsk timjan
½ ekologisk citron
2 msk olivolja
1 msk honung
Salt och peppar
Till servering:
Surdegsbröd
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°. Lägg fetaosten i en ugnssäker form. Fördela tomater i formen. Repa oregano och timjan och fördela det i formen. Riv citronskalet och vispa olja, citronskal, honung, salt och peppar tillsammans med färskpressad citronsaft. Häll dressingen över fetaosten och tomaterna.
- Grädda fetaosten i ugnen i cirka 20 minuter. Servera med surdegsbröd.
Foto: Olof Abrahamsson, Tia Borgsmidt, Columbus Leth