Bakad varm fetaost med tomater

Recept på bakad varm fetaost med tomater

columbus leth
Baka fetaost i ugnen med körsbärstomater och servera det direkt. Bred på surdegsbröd och njut!
19 april, 2022
2:00

Efter reklamen: Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

(2:00)

Slå på ljud

Bakad varm fetaost med tomater

Vill du inte grädda fetan och tomaterna går det bra att servera salladen som den är, som här på bilden.

Så bakar du varm fetaost med tomater
columbus leth

4 förrättsportioner

Du behöver:

150 g fetaost
250 g körsbärstomater
½ knippe färsk oregano
2 stjälkar färsk timjan
½ ekologisk citron
2 msk olivolja
1 msk honung
Salt och peppar

Till servering:

Surdegsbröd

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg fetaosten i en ugnssäker form. Fördela tomater i formen. Repa oregano och timjan och fördela det i formen. Riv citronskalet och vispa olja, citronskal, honung, salt och peppar tillsammans med färskpressad citronsaft. Häll dressingen över fetaosten och tomaterna.
  2. Grädda fetaosten i ugnen i cirka 20 minuter. Servera med surdegsbröd.

Foto: Olof Abrahamsson, Tia Borgsmidt, Columbus Leth