Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Bakad varm fetaost med tomater

19 apr, 2022 
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på bakad varm fetaost med tomater
Baka fetaost i ugnen med körsbärstomater och servera det direkt. Bred på surdegsbröd och njut!
Annons
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällenBrand logo
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

Bakad varm fetaost med tomater

Vill du inte grädda fetan och tomaterna går det bra att servera salladen som den är, som här på bilden.

Så bakar du varm fetaost med tomater

4 förrättsportioner

Du behöver:

150 g fetaost
250 g körsbärstomater
½ knippe färsk oregano
2 stjälkar färsk timjan
½ ekologisk citron
2 msk olivolja
1 msk honung
Salt och peppar

Till servering:

Surdegsbröd

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg fetaosten i en ugnssäker form. Fördela tomater i formen. Repa oregano och timjan och fördela det i formen. Riv citronskalet och vispa olja, citronskal, honung, salt och peppar tillsammans med färskpressad citronsaft. Häll dressingen över fetaosten och tomaterna.
  2. Grädda fetaosten i ugnen i cirka 20 minuter. Servera med surdegsbröd.

Foto: Olof Abrahamsson, Tia Borgsmidt, Columbus Leth

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons