Bakad butternutpumpa med fetaostkräm

Recept på bakad butternutpumpa med fetaostkräm

Diana Dontsova
Bakad butternutpumpa med fetaostkräm är en rätt som är mättande nog att ätas som den är eller serveras som tillbehör.
06 september, 2022
Magisk och oemotståndlig naked red velvet-tårta
1:08

Efter reklamen: Magisk och oemotståndlig naked red velvet-tårta

(1:08)

Slå på ljud

Bakad butternutpumpa med fetaostkräm

Servera som ensamrätt för två eller tillbehör till flera.

Så lagar du bakad butternutpumpa med fetaostkräm
Diana Dontsova

2 portioner

Du behöver:

1 butternutpumpa, mellanstor
2 msk olivoljasalt fetaostkräm
200 g fetaost
2 dl turkisk yoghurt
Salt och svartpeppar
Ev mjölk

Topping:

2 dl kokt matvete
2 dl kokta belugalinser
Rucola
Grön chili
Persilja

Så gör du aptitretaren pumpapuré med löjrom

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200°. Dela pumpan och ta bort kärnorna. Lägg pumpan på en bakplåtspappersklädd plåt och snitta ett rutmönster på snittytan med en vass kniv. Ringla över olivolja och salta. Ställ in i den varma ugnen och baka i ca 45 minuter eller tills pumpan är mjuk rakt igenom. Blanda alla ingredienser till fetaostkrämen i en skål. Kör med stavmixer till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar, späd ev med lite mjölk för en lösare konsistens. Koka matvete och linser enligt förpackningarnas anvisningar.
  2. Lägg över de bakade pumpahalvorna på ett stort fat. Toppa med linser och matvete. Avsluta med lite av fetaostkrämen, rucola, skivad chili och persilja. Servera resten av fetaostkrämen i en skål bredvid.

3 matiga våfflor

Se klippet här!

Recept och foto: Diana Dontsova