Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

Bakad butternutpumpa med fetaostkräm

06 sep, 2022 
AvDiana Dontsova
Recept på bakad butternutpumpa med fetaostkräm
Bakad butternutpumpa med fetaostkräm är en rätt som är mättande nog att ätas som den är eller serveras som tillbehör.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Magisk och oemotståndlig naked red velvet-tårtaBrand logo
Magisk och oemotståndlig naked red velvet-tårta

Bakad butternutpumpa med fetaostkräm

Servera som ensamrätt för två eller tillbehör till flera.

Så lagar du bakad butternutpumpa med fetaostkräm

2 portioner

Annons

Du behöver:

1 butternutpumpa, mellanstor
2 msk olivoljasalt fetaostkräm
200 g fetaost
2 dl turkisk yoghurt
Salt och svartpeppar
Ev mjölk

Topping:

2 dl kokt matvete
2 dl kokta belugalinser
Rucola
Grön chili
Persilja

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200°. Dela pumpan och ta bort kärnorna. Lägg pumpan på en bakplåtspappersklädd plåt och snitta ett rutmönster på snittytan med en vass kniv. Ringla över olivolja och salta. Ställ in i den varma ugnen och baka i ca 45 minuter eller tills pumpan är mjuk rakt igenom. Blanda alla ingredienser till fetaostkrämen i en skål. Kör med stavmixer till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar, späd ev med lite mjölk för en lösare konsistens. Koka matvete och linser enligt förpackningarnas anvisningar.
  2. Lägg över de bakade pumpahalvorna på ett stort fat. Toppa med linser och matvete. Avsluta med lite av fetaostkrämen, rucola, skivad chili och persilja. Servera resten av fetaostkrämen i en skål bredvid.

Recept och foto: Diana Dontsova

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons