Bakad butternutpumpa med fetaostkräm
Servera som ensamrätt för två eller tillbehör till flera.
2 portioner
Du behöver:
1 butternutpumpa, mellanstor
2 msk olivoljasalt fetaostkräm
200 g fetaost
2 dl turkisk yoghurt
Salt och svartpeppar
Ev mjölk
Topping:
2 dl kokt matvete
2 dl kokta belugalinser
Rucola
Grön chili
Persilja

Så gör du aptitretaren pumpapuré med löjrom
Gör så här:
- Värm ugnen till 200°. Dela pumpan och ta bort kärnorna. Lägg pumpan på en bakplåtspappersklädd plåt och snitta ett rutmönster på snittytan med en vass kniv. Ringla över olivolja och salta. Ställ in i den varma ugnen och baka i ca 45 minuter eller tills pumpan är mjuk rakt igenom. Blanda alla ingredienser till fetaostkrämen i en skål. Kör med stavmixer till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar, späd ev med lite mjölk för en lösare konsistens. Koka matvete och linser enligt förpackningarnas anvisningar.
- Lägg över de bakade pumpahalvorna på ett stort fat. Toppa med linser och matvete. Avsluta med lite av fetaostkrämen, rucola, skivad chili och persilja. Servera resten av fetaostkrämen i en skål bredvid.
Recept och foto: Diana Dontsova