Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Bakad äggula med färsk lök och citrontimjan

15 mar, 2022 
AvMorten Shou
Recept på bakad äggula med färsk lök citrontimjan
Den här bakade äggulan med färsk lök och citrontimjan ligger som en vacker blomma på tallriken. Ett perfekt sätt att börja middagen!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så här färgar du ägg naturligt med växterBrand logo
Så här färgar du ägg naturligt med växter

Bakad äggula med färsk lök och citrontimjan

Subtila smaker i en elegant enkel rätt.

Bjud på en bakad äggula med färsk lök och citrontimjan

4 portioner

Du behöver:

4 ägg
4 dl smakneutral olja
2 färska gula lökar
3 jordärtskockor

Till servering:

Flingsalt
4 stjälkar citrontimjan
Olivolja

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 65°. Dela äggen i vitor och gulor och spara vitorna till något annat sammanhang. Lägg äggulorna försiktigt i var sin ramekin. Fyll på med 1 dl olja i varje form, så gulorna täcks.
  2. Baka äggulorna i ugnen i 60 minuter. Skala och halvera lökarna och koka dem mjuka. men inte lösa. i lättsaltat vatten, ca 7–8 minuter. Plocka isär lagren av lök från varandra. Skala jordärtskockan och skär i papperstunna skivor med mandolin.
  3. Lägg äggulorna i små skålar. Fördela löken och jordärtskockan runt om, strö salt och citrontimjan över. Droppa lite god olivolja över innan servering.

Foto: Stine Christiansen

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons