Baka och bjud på egna semmelwraps

Baka och bjud på egna semmelwraps.

Den populära semmelwrapen skapades av Mattias Ljungberg på Tössebageriet och gjorde stor succé när den kom för något år sedan. Här är receptet, om du vill göra egna hemma!
13 januari, 2016

Mandelmassa:

400 g mandelmassa

100 g skalad riven mandel

0,5 msk kardemumma

Fördeg:

400 g vatten

100 g mjölk

60 g jäst

500 g vetemjöl

Vetedeg, fortsättning:

250 g vetemjöl

200 g smör

200 g socker

10 g kardemumma

7 g salt

1 st ägg

Gör så här:

1. Fördeg: Lös jästen i vattnet. Blanda i övriga ingredienser och låt vila i rumstemperatur i 30 min.

2. Vetedeg, fortsättning: Blanda alla ingredienser utom saltet med fördegen. Blanda degen väl i ca 8 minuter i maskin med krok. Saltet tillsätts sista minuten.

3. Låt degen vila i ca 10 minuter.

4. Dela upp degen i 60-70 g stora bitar.

5. Rulla runda bullar och låt bullarna stå i 30 minuter under en handduk.

6. Kavla ut degen till runda mycket tunna plattor ca 20 cm i diameter. Om det är jobbigt att kavla så kavla i lite åt gången i omgångar.

7. Baka av på ca 240 grader (OBS! helt beroende på ugnstyp) i ca 3 minuter. Degen ska kunna vikas utan att spricka så du får prova dig fram.

8. Spritsa mandelmassa och grädde på brödet och vik ihop.

Gör dina egna semmelwraps!

Gör dina egna semmelwraps!

Semmelwraps från Tössebageriet.

Semmelwraps från Tössebageriet.