Baka ELLE mat & vins jubileumstårta!

Baka ELLE mat & vins jubileumstårta!

En frisk och fräsch hallontårta som smakar mycket citron. Receptet räcker till en tårta (en siffra). Vill du göra fler, dubbla receptet.
09 september, 2015

Citron- och hallontårta

8–10 personer

Tid: 1 1/2 timme + 1 timme i kylen

Tårtbotten:

3 ägg

2 dl strösocker

rivet skal av 1 ekologisk citron

1 dl kokande vatten

3 dl vetemjöl

1 1/2 tsk bakpulver

Citronfyllning:

1 1/2 dl vispgrädde

225 g lemon curd

200 g frysta hallon

Frosting:

80 g rumsvarmt smör

200 g cream cheese

3 dl florsocker

rivet skal av 1 ekologisk citron

1 msk pressad citron

Dekoration:

obesprutade rosenblad

valfritt strössel

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smörj och bröa en form som rymmer max 1,7 liter.
  3. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Rör i citronskalet och det heta vattnet. Blanda och sikta i de torra ingredienserna.
  4. Grädda nedre delen av ugnen i cirka 35 minuter. Låt svalna i formen.
  5. Gör citronfyllningen genom att vispa grädden hårt och blanda lemon curden. Kyl i en timme.
  6. Gör frostingen genom att vispa smör och cream cheese samt florsocker med elvisp till en smidig kräm. Rör i skalet och saften av citronen. Kyl även frostingen en timme.
  7. Dela tårtbotten i två delar horisontalt och bred på citronfyllningen på underdelen och lägg på hallonen. Lägg på överdelen. Bred det över tårtan.
  8. Garnera med ätbara blommor och strössel.