Baka ELLE mat & vins jubileumstårta!

09 sep, 2015 
AvRedaktionen
Baka ELLE mat & vins jubileumstårta!
En frisk och fräsch hallontårta som smakar mycket citron. Receptet räcker till en tårta (en siffra). Vill du göra fler, dubbla receptet.
Annons

Citron- och hallontårta

8–10 personer

Tid: 1 1/2 timme + 1 timme i kylen

Tårtbotten:

3 ägg

2 dl strösocker

rivet skal av 1 ekologisk citron

1 dl kokande vatten

3 dl vetemjöl

1 1/2 tsk bakpulver

Citronfyllning:

1 1/2 dl vispgrädde

225 g lemon curd

200 g frysta hallon

Frosting:

80 g rumsvarmt smör

200 g cream cheese

3 dl florsocker

rivet skal av 1 ekologisk citron

1 msk pressad citron

Dekoration:

obesprutade rosenblad

valfritt strössel

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smörj och bröa en form som rymmer max 1,7 liter.
  3. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Rör i citronskalet och det heta vattnet. Blanda och sikta i de torra ingredienserna.
  4. Grädda nedre delen av ugnen i cirka 35 minuter. Låt svalna i formen.
  5. Gör citronfyllningen genom att vispa grädden hårt och blanda lemon curden. Kyl i en timme.
  6. Gör frostingen genom att vispa smör och cream cheese samt florsocker med elvisp till en smidig kräm. Rör i skalet och saften av citronen. Kyl även frostingen en timme.
  7. Dela tårtbotten i två delar horisontalt och bred på citronfyllningen på underdelen och lägg på hallonen. Lägg på överdelen. Bred det över tårtan.
  8. Garnera med ätbara blommor och strössel.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons