Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Baka eget bröd till minihamburgarna

29 apr, 2016
AvRedaktionen
Baka eget bröd till minihamburgarna.
Minihamburgare går att variera i det oändliga och är ett perfekt tilltugg på buffén eller mingelpartyt. Allra godast blir de om man har bakat brödet själv.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

12 bröd

Du behöver:

25 g jäst

25 g smör

2,5 dl mjölk 3 %

1 tsk flingsalt

1 msk flytande honung

5,5-6 dl vetemjöl special

2 msk smält smör

Gör så här:

  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och rör om. Värm till 37°C.
  3. Tillsätt vätskan i bunken och rör om tills jästen löst sig.
  4. Tillsätt mjöl och honung och till sist saltet.
  5. Arbeta degen 10 minuter i maskin eller 15 minuter för hand. Låt därefter jäsa i 30 minuter.
  6. Knåda degen lätt med resten av mjölet. Platta ut den och stansa ut bröden.
  7. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa ytterligare 30 minuter.
  8. Grädda i cirka 12-14 minuter i 200 grader.
  9. Pensla bröden med smält smör när det är några minuter kvar.

Recept: 5 minihamburgare för ALLA smaker

Är hamburgarna små får man ta två!
Är hamburgarna små får man ta två! Foto: Shutterstock

Recept: Anders Tegnér

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons