Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Nu lanserar Baileys en likör med smak av tiramisu

21 nov, 2022 
AvEmma Castman
Baileys tiramisu
Tycker du om Baileys – och tiramisu? Då kommer du garanterat att älska den här läskande nyheten! Här är allt vi vet om likören Baileys Tiramisu.
Annons
DIY: Kall Irish Coffee med Baileys och isbitar av kaffeBrand logo
DIY: Kall Irish Coffee med Baileys och isbitar av kaffe

Lagom till vintermyset lanserar Baileys en ny likör inspirerad av en av de mest populära desserterna i världen. Ja, vi tänker så klart på efterrättsklassikern tiramisu!

"Den nya varianten innehåller Baileys Irish Cream, mascarpone, espresso och en touch av choklad, vilket för tankarna till allas vårt favoritmatland, Italien. Den senaste medlemmen i Baileys-familjen passar oavsett om du avnjuter den tillsammans med en isbit, insvept i en filt i soffan hemma i goda vänners lag, eller som en annorlunda efterrätt vid en middagsbjudning. Baileys Tiramisu passar de flesta smaklökar. ", skriver tillverkaren Diageo i ett pressmeddelande.

Annons

Baileys Tiramisu finns i Systembolagets beställningssortiment och en flaska kostar 249 kronor.

Så kan du servera Baileys Tiramisu

Baileys Tiramisu kan som sagt serveras tillsammans med en isbit, men fungerar även att använda i olika bakrecept. Därtill gör likören sig bra som bas i höst- och vinterdrinkar så som Baileys Tiramisu Martini. Spana in receptet på drinken nedan!

Recept: Baileys Tiramisu Martini

Baileys Tiramisu drink

1 drink

Du behöver:

  • 50 ml Baileys Tiramisu
  • 25 ml valfri vodka
  • Vispgrädde
  • Kakaopulver
  • Is

Gör så här:

  1. Börja med att hälla Baileys Tiramisu och vodka i en shaker, fyll den sedan med is och skaka kraftigt i cirka 10 sekunder.
  2. Därefter silar du drinken i ett cocktailglas utan is.
  3. Avsluta med att dekorera med vispad grädde och lite kakaopulver. Klart för servering!

Servera tiramisu som efterrätt glas

Sugen på tiramisu men som efterrätt i stället för drink? Då kan du spana in ELLE-profilen Catarina Königs recept på tiramisu i glas här. Det är enkelt och gott – samtidigt som det bara tar 10 till 15 minuter att göra.

Foto: Baileys

Så gör du tre lyxiga och snabba drinktilltuggBrand logo
Så gör du tre lyxiga och snabba drinktilltugg

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons