Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Avokadokräm med rom och dill

23 feb, 2024
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på avokadokräm med rom och dill
Stine Christiansen
Det kanske låter som en lite otippad kombo men mötet av len avokadokräm, rom och rödlök är magisk!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #5 - Pizza med edamamepesto, burrata & tryffelBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #5 - Pizza med edamamepesto, burrata & tryffel

Avokadokräm med rom och dill

Krämigt mjuk och len avokadokräm. Rom, dill och rödlök blir en utmärkt knaprig topping.

Annons

4 portioner

Du behöver:

2 mogna avokador
2 msk crème fraiche
1 msk citronsaft
1 msk kallt vatten
Salt och peppar

Till servering:

100 g valfri rom
Salt och peppar
½ rödlök
½ kruka färsk dill
1 tråg smörgåskrasse
4 skivor surdegsbröd

Gör så här:

  1. Dela avokadorna, ta ut kärnan och gröp ur köttet. Mixa avokado, crème fraiche, citronsaft och vatten i blender till en jämn kräm och smaka av med salt, peppar och ev mer citron.
  2. Skala och finhacka rödlöken. Skölj och hacka dillen. Lägg upp avokadokrämen i fyra portionsskålar. Fördela rom och rödlök ovanpå, peppra och toppa med dill och klippt krasse. Servera med surdegsbröd.

Foto: Stine Christianssen

Annons