Avokado utan kärna – här finns den att köpa!

11 dec, 2017 
AvMikaela Alex
Avokado utan kärna, även kallad cocktailavokado.
Att köpa en avokado är lite som ett lotteri. Ibland är kärnan liten och ibland är den stor. Nu finns det en lösning på problemet – avokado utan kärna!
Annons

Avokadon kan vara 2000-talets stora stjärna på matscenen. Få saker har varit lika trendiga att ha på mackan, i smoothien eller till salladen. Och nu har det kommit ytterligare en nyhet för alla avokadoälskare: En kärnfri avokado!

Cocktailavokado

Sorten kallas ”cocktailavokado” och odlas i Spanien. Den är inte genmodifierad, utan växer från en blomma som inte har pollinerats – därav avsaknaden av en kärna.

Avokadon är ungefär 8 centimeter lång och skalet är ätbart.

Vart kan man då köpa den? På Marks & Spencers butiker i Storbritannien, berättar The Guardian. Om avokadosorten kommer till Sverige återstår att se. Vi håller tummarna!

Avokadomackor med färskost, torkade tranbär och rostade frön.
Avokadomackor med färskost, torkade tranbär och rostade frön. Foto: Shutterstock

Källa: The Guardian

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons
Innehåller annonslänkar