Auberginebakelse med chévre och rotfruktschips

18 januari, 2015
Auberginebakelse med chévre och rotfruktschips.

Auberginebakelse med chévre och rotfruktschips.

4 personer

Du behöver:

2 auberginer

1 grön tomat

1 röd paprika

150 g chévreost

4 msk grön pesto

1 dl färdig tomatsås (på burk eller egengjord)

1 msk flytande honung

1⁄2 dl hackade hasselnötter

Rotfruktschips med skal – 4 portioner

1 blåkongo potatis med skal

1 potatis av fast sort med skal 1 sötpotatis med skal

1 morot med skal

1 tsk olivolja

1 tsk flingsalt

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Skiva potatis och rotfrukter tunt i en mandolin och lägg på en bakplåtsklädd plåt. Droppa på olja och strö över flingsalt. Sätt in i ugnen i ca 20 minuter. Gör under tiden auberginebakelsen genom att skiva aubergine i centimetertjocka skivor. Skiva tomat, paprika och chévre i skivor. Lägg fyra aubergineskivor på en ugnsplåt. Fördela pesto över och lägg på skivor av tomat, paprika, chévre, tomatsås och aubergineskivor. Toppa med flytande honung och hasselnötter. Sätt in i ugnen i 15 minuter. Servera med rotfruktschipsen.

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: