Asiatisk glasnudelsallad med strimlad lövbiff

Asiatisk glasnudelsallad med strimlad lövbiff.

Asiatisk glasnudelsallad med strimlad lövbiff. Byt gärna ut lövbiffen mot räkor, kyckling eller något vegetariskt alternativ för att variera rätten. Toppa med rostade sesamfrön.
22 mars, 2018

4 personer

Du behöver:

4 msk sesamfrön

2 paprikor (1 röd och 1 grön)

150 g glasnudlar

500 g lövbiff (eller räkor eller kyckling)

ca 1 msk flytande margarin

Till stekning:

salt och peppar (efter smak)

Dressing:

1 lime, saften

2 tsk sesamolja

2 tsk ljus soja

1 vitlöksklyfta

1 chilifrukt (medelstark)

Gör så här:

Gör en dressing på limesaft, sesamolja, sojasås, pressad vitlök och en bit av den finhackade urkärnade chilifrukten. Hetta upp en torr stekpanna och rosta sesamfröna tills de fått en gyllenbrun yta. Koka upp vatten i en rymlig kastrull. Strimla under tiden paprikorna. Sjud glasnudlarna och paprikan i ca 2 minuter, eller tills nudlarna är genomskinliga och mjuka. Häll sedan av vattnet och blanda ner dressingen. Låt vila. Strimla lövbiffen. Häll flytande margarin i en riktigt varm panna och stek lövbiffen hastigt tills den har fått fin färg. Krydda med salt och peppar. Blanda ihop hela salladen och strö sist på de nyrostade sesamfröna.

Asiatisk glasnudelsallad med strimlad lövbiff.

Asiatisk glasnudelsallad med strimlad lövbiff.

Ur Kickstart (Fitnessförlaget) av Charlotte Perrelli

Foto: Andreas Lundberg