Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

Asiatisk glasnudelsallad med strimlad lövbiff

22 mar, 2018 
AvRedaktionen
Asiatisk glasnudelsallad med strimlad lövbiff.
Asiatisk glasnudelsallad med strimlad lövbiff. Byt gärna ut lövbiffen mot räkor, kyckling eller något vegetariskt alternativ för att variera rätten. Toppa med rostade sesamfrön.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Du behöver:

4 msk sesamfrön

2 paprikor (1 röd och 1 grön)

150 g glasnudlar

500 g lövbiff (eller räkor eller kyckling)

ca 1 msk flytande margarin

Till stekning:

salt och peppar (efter smak)

Dressing:

1 lime, saften

2 tsk sesamolja

2 tsk ljus soja

1 vitlöksklyfta

1 chilifrukt (medelstark)

Gör så här:

Gör en dressing på limesaft, sesamolja, sojasås, pressad vitlök och en bit av den finhackade urkärnade chilifrukten. Hetta upp en torr stekpanna och rosta sesamfröna tills de fått en gyllenbrun yta. Koka upp vatten i en rymlig kastrull. Strimla under tiden paprikorna. Sjud glasnudlarna och paprikan i ca 2 minuter, eller tills nudlarna är genomskinliga och mjuka. Häll sedan av vattnet och blanda ner dressingen. Låt vila. Strimla lövbiffen. Häll flytande margarin i en riktigt varm panna och stek lövbiffen hastigt tills den har fått fin färg. Krydda med salt och peppar. Blanda ihop hela salladen och strö sist på de nyrostade sesamfröna.

Asiatisk glasnudelsallad med strimlad lövbiff.
Asiatisk glasnudelsallad med strimlad lövbiff.

Ur Kickstart (Fitnessförlaget) av Charlotte Perrelli

Foto: Andreas Lundberg

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons