Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Ärtskidor med sommarkantareller och hasselnötter

24 maj, 2021 
AvRedaktionen ELLE
Recept på ärtskidor med sommarkantareller och hasselnötter
Den här förrätten har allt – krispiga ärtskidor, umami-svamp, hasselnötter för extra crunch och riven halloumi för sälta.
Annons
10 heta mat- och dryckestrender 2021Brand logo
10 heta mat- och dryckestrender 2021

Ärtskidor med sommarkantareller och hasselnötter

De första sommarkantarellerna är allra godast!

Så enkelt gör du ärtskidor med sommarkantareller och hasselnötter

4 portioner

Du behöver:

500 g ärtskidor
400 g sommarkantareller
1 msk olivolja
20 g smör
1 ekologisk citron, rivet skal
50 g skalade hasselnötter
50 g riven halloumi

Gör så här:

  1. Skölj ärtskidorna, dela dem längs med, låt ärterna sitta kvar i skidan. Putsa och rensa svampen. Hetta upp olivolja i en stekpanna, fräs svampen på hög värme gyllene i 2–3 minuter. Sänk värmen, tillsätt ärtskidorna och smöret, och stek vidare i 2–3 minuter. Tillsätt rivet skal från citronen och salt.
  2. Lägg upp på tallrikar tillsammans med hasselnötter. Riv över halloumi och servera.

Recept: Julie Polar de Greeve, Mikkel Karstad Foto: Aller Media DK, Julie Polar de Greeve, Stine Christianssen

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons