Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Ärtbiffar med ­zucchinipasta

05 jan, 2024 
AvEva Boström
AvGitte Heidi Rasmussen
Recept på ärtbiffar med zucchinipasta
Låt det gröna ta plats på tallriken – ärtbiffar serveras här med zucchinipasta och en otroligt god fetaostsås.
Annons
ELLE besöker GondolenBrand logo
ELLE besöker Gondolen

Ärtbiffar med ­zucchinipasta

En rätt som är grön på alla sätt. Zucchinistrimlorna är ett kolhydratsnålt alternativ till pasta.

Goda gröna ärtbiffar med zucchinipasta
Ärtbiffar med squashpastaLisa Björner
Annons

4 portioner

Du behöver:

400 g kokta kikärter
3 dl edamamebönor eller gröna ärter, frysta
1 ägg
2 msk potatismjöl
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 tsk spiskummin
2 msk olja
2 zucchini
100 g grön pesto

Fetaostsås:

150 g fetaost
2 dl turkisk yoghurt, 10 %

Till servering:

Färsk bladspenat

Gör så här:

  1. Häll av vätskan från kikärterna. Mixa dem med bönorna. Blanda ner ägg, potatismjöl, ­vitlök, salt, peppar och spiskummin. Klicka ut 8 biffar i en stekpanna och stek i olja på medelstark värme tills de får fin färg.
  2. Blanda såsen. Svarva sedan zucchinin i en grönsakssvarv eller skär dem i smala bitar. Blanda rivet med pesto.
  3. Servera biffarna ihop med zucchinipasta, fetaostsås och färsk bladspenat.

Foto: Lisa Björner

Annons