Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Aprikoslassi med fläderblomssaft

28 apr, 2017
AvRedaktionen
Aprikoslassi med fläderblomssaft.
Frisk och god lassi med yoghurt, aprikos och fläder. Hittar du inte aprikoser kan du smaksätta en puréad barnmatsburk av aprikos.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 glas

Tid: 20 minuter

Du behöver:

500 g färska aprikoser (skalade och tärnade)

1 lime, rivet skal och saft

4 msk koncentrerad fläderblomssaft

20 harsyrablad

2 stjälkar mynta

500 g yoghurt

1 klase fläderblom

blandade örter (t ex harsyra och mynta)

Gör så här:

Purea aprikoser med rivet limeskal, limesaft och fläderblomssaft i en mixer eller med mixerstav. Skölj harsyra och mynta, skaka torrt och hacka dem fint, lägg ett par blad åt sidan. Lägg resten i purén. Rör om yoghurten och skeda ner den växelvis med purén i glas. Dekorera med fläderblom och örter.

Aprikoslassi med fläderblomssaft.
Aprikoslassi med fläderblomssaft.

Recept och foto: Anke Schütz

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons