Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

Apelsinkola

26 nov, 2013 
AvJenny Norberg
Apelsinkola med laktosfritt smör. Receptet är framtaget för Oatly av Karin Högberg som bloggar på trattoria.nu.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Apelsinkola.
Apelsinkola.

30 st

Du behöver:

100 g laktosfritt smör

2 1/2 dl Oatly Imat

2 1/2 dl ljus sirap

1 apelsin (saft och rivet skal)

Gör så här:

Smält smöret i en kastrull och rör därefter ner socker, sirap, Oatly Imat samt rivet apelsinskal och apelsinsaft. Koka i cirka 30-40 minuter. För att testa om kolan är klar kan du göra kulprovet: fyll ett glas med kallt vatten och droppa ner cirka 1 tsk av kolasmeten i vattnet. Om kolan stelnar och går att forma till en kula är den klar. Lägg ett bakplåtspapper i en djup plåt eller ugnsfast form och häll ut kolasmeten. Låt svalna och skär i bitar.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons