Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Apelsinchokladkonfekt

14 dec, 2022 
AvRedaktionen ELLE
Recept på apelsinchokladkonfekt
Apelsinchokladkonfekt är ett sådant där litet bakverk som är försvinnande gott!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood: ChokladbudinoBrand logo
Middag hos Wood: Chokladbudino

Apelsinchokladkonfekt

Knaprigt, mjukt och lyxigt gott. Håller många dagar i kylen, men det kommer inte behövas!

Så gör du apelsinchokladkonfekt

40 stycken

Annons

Du behöver:

400 g mjuk nougat
200 g mörk choklad med apelsinsmak
75 g torkade tranbär, grovhackade
50 g cornflakes, krossade

Gör så här:

  1. Smält nougat och 100 g choklad över vattenbad tills de nästan är helt smälta. Ta från värmen och rör om tills allt har smält. Vänd ner tranbär och cornflakes. Lägg bakplåtspapper i botten av en form, 18X18 cm och häll i massan.
  2. Sätt i kylskåpen minst 3 timmar eller över natten. Smält resterande choklad i vattenbad eller i mikron. Häll över konfekten och bred ut jämnt. Ställ tillbaka i kylen tills det stelnat. Skär i bitar.

Recept och foto: All over press

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons