Chokladkonfekt med jordnötskräm

Recept på chokladkonfekt med jordnötskräm

fotograf Stine christiansen
Du får ha lite tålamod när du svänger ihop denna chokladkonfekt med jordnötskräm för den måste få stelna i frysen. Men det är väl värt väntan – vi lovar!
10 januari, 2022
0:51

Efter reklamen: Chokladcupcakes med salt kola-frosting

(0:51)

Chokladkonfekt med jordnötskräm

De här konfektbitarna svänger du lätt ihop, men de tar lite tid på sig att stelna i frysen.

Baka chokladkonfekt med jordnötskräm
fotograf Stine christiansen

Ca 20 bitar

Du behöver:

200 g mörk choklad

Jordnötskräm:

100 g jordnötssmör, ej crunchy
100 g kokosgrädde
2 ½ msk lönnsirap
25 g smör
½ tsk vaniljsocker

Nougattopping:

200 g mjuk nougat
50 g mörk choklad
1 dl cornflakes

Gör så här:

  1. Klä en form, 20x25 cm, med bakplåtspapper. Smält chokladen över vattenbad och häll i formen. Bred ut chokladen i ett jämnt lager. Ställ in i frysen.
  2. Jordnötskräm: Mät upp alla ingredienser i en kastrull. Värm försiktigt på svag värme under omrörning. Om krämen skär sig, rör snabbt i 10 sekunder så går den ihop igen. Låt svalna till rumstemperatur.
  3. Fördela krämen på den kalla chokladen i formen och ställ tillbaka i frysen ca 30 minuter, tills krämen stelnat.
  4. Topping: Smält nougat och choklad över vattenbad. Krossa cornflakesen lite och vänd ner i nougaten, spara lite cornflakes till garnering. Fördela nougatmassan ovanpå jordnötskrämen i formen. Strö på de sparade cornflakesen.
  5. Ställ in formen i frysen igen några timmar eller över natten så den stelnar ordentligt. Ta fram och skär i bitar vid servering. Chokladrutorna håller sig i kylskåp i upp till två veckor.

Recept och foto: Aller Media DK