Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptSommarmatSomriga drinkarMidsommarmat

Så ser du om apelsinen är kärnfri

17 jul, 2018 
AvMalin Perlheden
Lär dig se om apelsinen är kärnfri – utan att skala den!
Apelsiner är fulla av nyttigt c-vitamin, men tyvärr får vi även en massa kärnor på köpet ibland. Med det här enkla knepet kan du se om apelsinen är kärnfri eller inte - redan i affären! Så här gör du.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Vem älskar inte apelsiner? De saftiga och c-vitaminrika citrusfrukterna är dessutom fantastiskt goda i allt från marmelader och smoothies till bakverk och juice.

Helst vill vi dock att frukten kommer utan kärnor för få överraskningar är så otrevliga som att mumsa på en saftig apelsin, bara för att plötsligt sitta med en stor kärna i munnen.

Så vet du om apelsinen är kärnfri

 

Om apelsinen har en "navel" är den kärnfri.
Om apelsinen har en ”navel” är den kärnfri.

Det finns faktiskt ett sätt att avgöra om frukten har kärnor eller inte, redan när du är i affären. Om apelsinen har en ”navel” som på bilden är den med största sannolikhet kärnfri. Om den däremot är helt stängd innehåller den troligtvis kärnor.

Annons

Läs också: Enkla knepet för att se om avokadon är övermogen

En perfekt mogen avokado! Foto: Shutterstock
En perfekt mogen avokado! Foto: Shutterstock

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons