Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Blossas årgångsglögg 2018 – så smakar Blossa 18 di Limone

18 sep, 2018 
AvNina Nyström
Blossas årgångsglögg 2018 smakar citron, basilika, timjan och rosmarin.
Blossas årgångsglögg 2018 hämtar inspiration från de italienska citronlundarna och smakar Limoncello, basilika, timjan och rosmarin. Vi har provsmakat den - här är vårt betyg!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Sedan 2003 har Blossas årgångsglögg varit en snackis och varje år är vi lika nyfikna på vilken som ska bli årets smak. Efter de första åtta årens klassiska, vintriga, svenska smaker har Blossa sedan 2011 hämtat inspiration från jordens alla hörn.

I år går resan till Italien, närmare bestämt Amalfikusten. Årets glögg har nämligen smak av den klassiska italienska likören Limoncello och medelhavskryddorna rosmarin, timjan och basilika.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Blossas glögg 2018 – Blossa 18 di Limone

Flaskans turkosa nyans ska föra tankarna till det glittrande medelhavet vid Amalfikusten. Årets design är inspirerad av klassiska italienska delikatessförpackningar och futurismens geometriska formspråk från början av 1900-talet. Den solgula korken är en hyllning till citronen och Limoncellon.

– Blossa 18 di Limone är en spännande kombination av soligt medelhav och klassisk svensk jul, säger Åsa Orsvärn, Chief Blender för Blossa.

Blossa 18 di Limone - årets smak är Limoncello, basilika, timjan och rosmarin.
Årets flaska av Blossas glögg ska föra tankarna till medelhavet.

Hur smakar Blossas årgångsglögg 2018?

Vi på redaktionen fick provsmaka en flaska Blossa 18 di Limone. Vi provar den kall, varm och tillsammans med prosecco.

Annons

Vår första reaktion är att den luktar ganska klassisk vit glögg. När vi smakar den rumstempererad är vi alla överens om att den är riktigt god, men med en ganska blygsam smak av medelhavet.

Istället enas vi om att den smakar lite mandel, på ett bra sätt. ”Som det smakar att äta upp mandlarna och russinen som legat i glöggen” är en reaktion – och den beskrivningen stämmer bra.

Men smakerna växer. Glöggen har en spännande eftersmak där vi kan känna främst Limoncellon, men också rosmarinen på ett fint och diskret sätt.

Däremot rekommenderar vi att inte dricka den alldeles för rykande het – då tar citronen över den klassiska glöggsötman lite för mycket och glöggen känns nästan som en kopp citronte.

Ihop med bubbel kommer de söta Sorrento-citronernas friska sötsyrliga toner dock fram på ett riktigt bra sätt och årets smak gör sig säkert riktigt fint i olika glöggdrinkar.

Skål – det är 97 dagar kvar till julafton!

Läs också:

Här är årgångsglöggen 2017 från Blossa

Blossa 2016 års glöggsmak – och så smakar den

Äntligen! Roséglöggen är här

Blossa 18 di Limone finns i Systembolagets beställningssortiment från den 19 september. Den har en alkoholhalt på 15 procent och priset är 110 kronor för 750 ml. 

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons